Actualitate

Vicepreședintele CJ, Vakar Istvan, este conte de Rurikovich și ”Mare comandant” al Clujului

Puțini știu că vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan, este conte de Rurikovich și ”Mare comandant” al Clujului în cadrul Ordinului Cavalerii Teutoni.

La vechiul cimitir armenesc de lângă zidurile penitenciarului Gherla a avut loc o ceremonie funerară aparte, cu cavaleri și săbii, scrie gherlainfo.ro. În ultima zi de iarnă din calendar, la orele amiezii, la capela cimitirului au sosit membrii Ordinului Cavalerii Teutoni, organizație din care a făcut parte și Mircea Tivadar, un armean care a păstrat în suflet mereu orașul copilăriei, Gherla.

Mircea Tivadar (60 de ani) avea gradul de Ofițer Clasa I Teuton și titlul de baron. În luna mai 2017, acesta a fost numit Secretar Mare Cancelar & Referens Armenopolis O.T. al Sfântului Imperiu Roman, de către Marele Priorat Teuton al Cavalerilor „Sfânta Maria” de Ierusalim. S-a stins din viață pe 20 februarie 2018.


Urna cu cenușa decedatului a fost purtată până la groapă de Vakar Istvan, conte de Rurikovich și „Mare comandant” al Clujului în cadrul ordinului. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj a fost numit în 2017 „Cancelar Imperial al Ordinului Militar Suveran al Cavalerilor Teutoni „Sfânta Maria”.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Szakacs Endre de la biserica armeano-catolică, iar la eveniment au mai fost prezenți Ștefan Ferencz, conte de Rurikovich, Mare Mareșal Imperial al Ordinului, care face parte alături de Vakar Istvan din Marele Consiliu Teuton, rude și cunoscuți.

Etichete: cavaler vakar istvan
Ultimele Stiri
abonare newsletter