Actualitate

În doar două zile, polițiștii au confiscat lemne furate în valoare de 7.800 de lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au acţionat în perioada 24.02. – 26.02.2018, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

S-a acţionat, cu precădere, pe raza comunelor Poieni, Ciucea, Săcuieu şi Mărgău.

În cadrul acţiunii au fost confiscaţi circa 43 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 7.800 de lei.


Astfel, pe raza comunei Mărgău au fost găsiţi peste 38 de metri cubi lemn rotund răşinoase, fără a fi identificat deţinătorul materialului lemnos. Materialul lemnos a fost reţinut în vederea stabilirii provenienţei, iar la data de 26 februarie a.c. a fost confiscat întrucât nu a fost revendicat de nimeni.

De asemenea, poliţiştii au identificat pe DJ 108A, pe raza comunei Ciucea, un bărbat care transporta cu o autoutilitară 3,5 metri cubi de material lemnos, pentru care nu avea aviz de însoţire. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat  şi predat în custodie reprezentanţilor ocolului silvic.


Totodată, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca a fost depistat un bărbat care transporta cu o autoutilitară cherestea de răşinoase în valoare de circa 600 de lei, fără aviz de însoţire pentru materialul lemnos. În cauză a fost aplicată sancţiune contravenţională, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Poliţiştii vor continua acţiunile pe această linie.

abonare newsletter