Actualitate

Gripa mortală a făcut o victimă și la Dej. O femeie a murit aseară la spital

O femeie în vârstă de 59 de ani din Dej a murit aseară la Spitalul Municipal Dej, după ce în urmă cu câteva zile fusese internată cu simptome de gripă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Municipal Dej, Antonela Nicoară, femeia fusese internată în unitatea spitalicească dejeană cu câteva zile în urmă.

”N-a putut fi preluată la Cluj-Napoca din lipsă de locuri, având în vedere că toate spitalele sunt pline. A fost confirmat ca fiind un caz de gripă de tip A, pacienta fiind cu imunitate scăzută și din cauza multiplelor alte afecțiuni medicale”, a declarat Antonela Nicoară pentru Someșeanul.ro.


Conform rudelor femeii, pacienta în vârstă de 59 de ani a intrat aseară în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi readusă la viață de medicii dejeni, care au fost nevoiți să declare decesul.

Spitalul Municipal Dej este în stare de carantină începând de miercuri, măsura fiind luată din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii de etiologie virală (gripă). Prin urmare, conducerea unității a decis limitarea accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești și a secțiilor.


Conducerea Spitalului Municipal Dej a restricționat accesul vizitatorilor la nu mai mult de o singură persoană pe vizită, pe o perioadă de maximum 10 minute. De asemenea, medicii recomandă persoanelor care prezintă simptome asociate virozelor respiratorii să nu vină în vizită la bolnavii internați, iar celor cu probleme de sănătate care afectează imunitatea, bătrâni, cardiaci sau copii le este recomandat să evite complet vizitele în spitalul dejean.

Etichete: dej deces gripa
Ultimele Stiri
abonare newsletter