Actualitate

O nouă amânare pentru Parkingul Negoiu. Când va putea fi folosit

La sfârşitul lunii noiembrie, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţa cu surle şi trâmbiţe pe Facebook că Parkingul Negoiu din Mănăştur cu 372 de locuri a fost finalizat, după 4 ani de zile. Din cauza unor neconformităţi, parkingul nu poate fi folosit nici astăzi. ISU nu-şi dă avizul.

În luna decembrie, city-managerul Gheorghe Şurubaru spunea că în luna ianuarie Parkingul Negoiu va fi dat în folosinţă, fiind nevoie de remedierea unor neconformităţi apărute din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Acum, viceprimarul Dan Tarcea spune că nici până astăzi ISU Cluj nu şi-a dat avizul, motiv pentru care parkingul nu va putea fi folosit până la începutul lunii aprilie.

“Din punct de vedere al construcţiei, parkingul este gata, mai avem nevoie să obţinem autorizaţia ISU. Din nefericire, demersurile care au fost făcute pentru acest parking au fost făcute înainte de Colectiv, când erau anumite reguli şi am avut avizul de la ISU pe partea de planşă şi de proiect. Acum, la darea în folosinţă a parkingului cei de la ISU ne-au impus nişte condiţii noi. 90% dintre ele le-am rezolvat, au fost lucruri pe care le-am putut rezolva. Mai sunt câteva chestiuni care ţin de experţi şi unde trebuie să vină experţii să ne dea nişte avize. Un termen estimat ar fi sfârşitul lunii martie să putem fi, în sfârşit, gata cu absolut tot. Acolo au fost nişte probleme majore pentru că firma care a început licitaţia a intrat în insolvenţă, preluând un partener de-al lui, un subcontractant a preluat lucrarea şi, din nefericire, prima firmă care a câştigat licitaţia nu a plătit proiectantul, nu avem niciun contract cu proiectantul. Proiectantul trebuie să facă câteva modificări şi nu mai vrea să le facă pentru că nu a fost plătit de firma în insolvenţă. Noi nu mai avem posibilitatea să plătim un alt proiectant şi de aici au fost aceste întârzieri”, a spus Tarcea, joi, într-o emisiune la radio.


Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi a fost anunţată de Emil Boc în 2012, la începutul precedentului mandat.

Lucrările la parkingul Negoiu ce trebuie să deservească cetățenii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, au început în anul 2013. Între timp, firma care trebuia să se ocupe de construirea acestuia, Construdava – Icco Energ SRL, a intrat în faliment.


Emil Boc declara anul trecut că termenul de finalizare a parkingului a fost anul 2015. Primarul s-a încurcat în termene, în anul 2012, imediat după câștigarea mandatului anterior anunțând că încheierea lucrărilor la parking a fost programată pentru sfârșitul anului 2013. Apoi, în 2013 declara că parkingul va fi gata la finalul lui 2014. Cum nu a fost respectat nici termenul din 2013, nici cel din 2014, nici cel din 2015, Boc a dat un noul termen: 31 decembrie 2016. Nici acest termen nu a fost respectat.

Deși pe parcursul ultimilor trei ani, Construdava-Icco Energ a dovedit că nu este capabil să ducă la bun sfârșit această investiție, primarul a preferat să lucreze în continuare cu aceeași asociere. “O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală”, îşi argumenta primarul decizia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter