Actualitate

Emanuel Ungureau: „Câți euro costă viața, doamna ministru”?

Într-o filmare pe care a postat-o pe rețelele de socializare din fața Institutului Oncologic Cluj, deputatul clujean Emanuel Ungureanu i-a transmis un mesaj Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, prin care o îndeamnă să lupte pentru fiecare bolnav de cancer din România ca și cum ar fi propriul ei copil.

Ungureanu a expus cazul lui Adrian Vințan, un tânăr de 31 de ani care suferă de cancer și care așteaptă o soluție salvatoare din partea celor dragi, nu din partea statului român. Fiindcă în România nu are acces la medicamentele de care are nevoie. După care, i-a transmis un mesaj noului ministru al Sănătății.

„De câteva zile avem un nou ministru al Sănătății, care nu le poate rezolva pe toate, dar care vorbea despre schimbarea mentalităților. Mai ales în minister. Aș vrea să îi spun doamnei ministru că ar trebui să se lupte pentru fiecare bolnav din România cu cancer sau cu alte afecțiuni ca și cum ar fi vorba despre copilul ei. Despre unul dintre copiii domniei sale. Știți ce înseamnă asta? Asta înseamnă că nu trebuie să îi introducem pe pacienții din România într-o capcană ca cea de la Institutul Oncologic”, a spus Emanuel Ungureanu.


Apoi a continuat făcând acuzații grave la adresa medicilor care au luat mită de la pacienți.

„Vă rog cei care vă faceți datoria cu cinste în această instituție să nu vă simțiți vizați de ceea ce spun acum. Mă refer la cei care intră în Institutul Oncologic sau au intrat de-a lungul anilor cu forme grave de cancer, unele în faze terminale și ați fost jegmăniți, ați fost furați de către doctori care au încercat să ia bani de la voi, înainte sau după intervenții, cu toate că știau, fiindcă asta au învățat, că viața voastră este foarte scurtă. Și pe bani din moarte și-au construit averi incredibile”, a declarat deputatul.


Întregul mesaj al deputatului USR Emanuel Ungureanu poate fi vizionat aici.

 

abonare newsletter