Actualitate

Emanuel Ungureanu, noi dezvăluiri. „Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au acoperit o reţea de trafic de organe” - VIDEO

Emanuel Ungureanu susține că, în urmă cu câţiva ani, procurorii clujeni au acoperit o reţea de trafic de organe. Deputatul clujean spune că procurorii protejau “dumnezeii medicali” și aplicau dubla măsură. Denunțătorul medicului Mihai Lucan s-a filmat în faţa Curţii de Apel Cluj, de unde a făcut noi dezvăluiri şocante, susţinând că nu i s-a permis accesul în instituţie.

“Imaginile pe care le aveţi în aceste zile cu cei care conduc oraşul, cu cei care sunt parte din această comunitate, sunt paradele, parade militare la care mi-am propus să nu particip în mandatul meu de deputat pentru că s-ar putea să stau în fotografie cu oameni care au susţinut, printre altele, activitatea de trafic de organe. În această Curte de Apel eu am urcat pe aceste scări în urmă cu câţiva ani. Din cauza fricii, ofiţerul de serviciu nu mi-a dat accesul în această instituţie, deşi sunt deputat. De frică să nu aibă probleme cu şefii. Aceeaşi frică colectivă, mulţi pacienţi care au fost umiliţi de Dumnezeii medicali în aceşti ani nu au avut curajul să urce pe aceste trepte. Nu au avut încredere în procurori. Pentru că i-au văzut pe procurori de foarte multe ori ajungând la profesorul Lucan unde au avut parte de tratament special, aşa cum au ajuns şi la alţi medici din Cluj, având parte de altă îngrijire decât au oamenii de rând. De ce am venit în faţa Curţii de Apel? Pentru că au apărut o cascadă de informaţii legate de practicile necurate ale profesorului Lucan în domeniul transplantului. Ne referim la o reţea de trafic de organe acoperită de procurorii din această instituţie”, spune Ungureanu.

Deputatul spune că cel puţin trei români au recunoscut că şi-au vândut rinichii, informaţii care au ajuns la procurori, care însă nu au luat nicio măsură.


“În 2004 am venit pe aceste scări. Structura DIICOT avea un birou la structura Curţii de Apel de aici. Acolo era procuroarea Teodora Molnar şi m-am dus, după ce am vorbit cu subcomisarul Marin Cornelia de la BCCO, să reclam faptul că rinichiul unei fete de 18 ani din Harghita a fost trafic de profesorul Lucan. Ce nu ştiam în 2004 este că Iacob Iulian şi alţi doi români au fost traficaţi în acelaşi institut de profesorul Lucan. Aceste informaţii au ajuns la procurori. Iulian Iacob se denunţă că i se trafichează rinichiul, mai aduce doi români. Emil Sabo face parte din această reţea, iar la sfârşitul cercetărilor, peste 230 de pagini, mărturii clare ale celor care şi-au traficat organul, care îl incriminează pe Lucan şi se dă neînceperea urmăririi penale de către Teodora Molnar, ulterior de un procuror Foitoş, care ulterior ajunge judecător la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Ce scrie în rezoluţie? Uimitor. Scrie că nu s-a putut dovedi că acei rinichi au fost traficaţi în Institutul de Urologie şi Transplant Renal pentru că nu s-au mai găsit foile de observaţie cu toate că medicaţia se putea găsi foarte uşor la Casa de Asigurări.  Cu toate că în dispoziția procurorului Molnar apare un document prin care comisarul Marin Cornelia trebuia să facă investigație la IML, cu toate că sunt medici care vorbesc că i-au cărat pe acei italieni în mașinile lor. Foitoş scrie nici mai mult nici mai puţin că nu se poate dovedi constituirea unui grup infracţional definind acel grup infracţional ca fiind infracţiuni construite de două sau mai multe persoane. Vorbim despre trei români care recunosc că și-au vândut rinichiul pe bani, Emil Sabo care este parte din rețea, Lucan al patrulea, medici și asistente din acea instituție, dovezi zdrobitoare, oamenii erau cazaţi la hotel, vorbim despre o rețea de trafic internațional și statul român nu face nimic în acest sens. Statul român prin DIICOT nu s-a autosesizat nici în acest zile. Sunt mai puțin grave aceste fapte ca cele care s-au întâmplat Revoluție sau la Mineriadă? Nu e important să ştim dacă în structurile de informaţii mai sunt ofiţeri care au închis ochii la ceste lucru, generali care îşi iau pensia liniştiţi, nu vă interesează dacă avem o justiție cu adevărat liberă, dacă avem procurori care își fac datoria cu adevărat? (...) statul român a plătit această reţea. Ce implicare a avut Ambasada României la Vatican? Trebuie să ştim, dragi români, cu cine ne aşezăm în horă aceste zile. Stimaţi doctori, când luaţi mită să vă gândiţi în ce horă a României vreţi să fiţi anii viitori”, a mai spus deputatul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter