Actualitate

Cum vrea Boc să elimine cozile de la Primărie pentru abonamentele de parcare

În fiecare an, sute de clujeni vin cu noaptea în cap în primele zile ale anului la sediul Primăriei Cluj-Napoca pentru abonamentele de parcare. Din 2018, această practică ar putea fi doar o amintire.

Primăria Cluj-Napoca anunță că începând cu data de 3 ianuarie 2018, ora 08.00, clujenii care doresc să înregistreze o cerere pentru atribuirea unui loc nou de parcare cu abonament în cartiere au posibilitatea de a înregistra cererea online și a evita astfel timpul de așteptare la ghișeele Primăriei.

Primarul Emil Boc a declarat marţi că instituţia va lansa o aplicaţie informatică care va permite fiecărui cetăţean să depună o astfel de cerere de acasă.


"Despre depunerea cererilor pentru locuri noi de parcare în oraş după 1 ianuarie. După cum ştiţi, în fiecare an avem cozi în prima zi din partea cetăţenilor care doresc să depună o cerere pentru a solicita un nou loc de parcare. Nu vorbesc de cei care au loc de parcare şi trebuie să-şi plătească locul de parcare până în 31 martie. E vorba de cei care nu au loc de parcare, dar doresc să depună o cerere ca în cazul în care, după 31 martie rămân locuri libere, neacordate, să se poată face alocarea locurilor de parcare pe baza cererilor depuse. Regula aprobată de Consiliu Local este primul venit, primul servit raportat la locul de domiciul. Pentru a elimina sau diminua cozile care erau în prima zi de lucru am pus la dispoziţia clujenilor o aplicaţie informatică ce va permite fiecărui cetăţean al Clujului care doreşte să facă o cerere pentru un loc nou de parcare, începând cu data de 3 ianuarie, să poată depune această cerere online pe site-ul primăriei”, a spus primarul Emil Boc.

Primarul a mai spus că ghişeele primăriei se vor deschide în 8 ianuarie.


“Avantajul major al acestui lucru este că această cerere este echivalentul oricărei cereri depuse la orice ghişeu din primărie. Primeşte număr de înregistrare şi are aceeaşi valabilitate ca şi cum ai fi depus cererea la ghişeul primăriei. Nimeni nu îi va putea opri pe clujeni să vină să depună cererea la primărie. Dar nu mai trebuie să stea la coadă, nu mai trebuie să stea în frig, o pot face de acasă, de pe calculator, de pe telefon. Pentru plata abonamentelor efective toate ghişeele primăriei se deschid în 8 ianuarie. 8 ianuarie  e prima zi când se plătesc taxe şi impozite”, a mai spus edilul.

Cererile de parcare pentru riverani din cartierele municipiului Cluj-Napoca pot fi depuse online de către persoanele fizice cu domiciliul stabil sau reşedinţa în Cluj-Napoca care deţin în proprietate un autoturism cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate sau au în folosinţă un autoturism proprietatea unei persoane juridice în baza unei adeverinţe sau contract de comodat, respectiv persoanele juridice cu sediul social sau punctul de lucru în Cluj-Napoca cu autoturism în proprietate cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate.


O persoană poate completa online o singură cerere. Cererea se va completa pe numele persoanei care figurează ca proprietar/coproprietar în certificatul de înmatriculare al autoturismului și va avea anexate documentele solicitate, în caz contrar nu va putea fi considerată validă.

Locurile de parcare din cartierele municipiului Cluj-Napoca se repartizează după data de 31 martie a anului în curs.

Ultimele Stiri
abonare newsletter