Actualitate

Trei bărbați au obligat o minoră și alte două tinere să se prostitueze

Polițiștii au oprit trei bărbați bănuiți că ar fi obligat trei tinere să se prostitueze. Doi dintre ei au fost arestați preventiv, iar față de al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În octombrie, un bărbat de 44 de ani a racolat o minoră de 16 ani, din județul Cluj, prin intermediul unui site de socializare. Împreună cu ceilalți doi bărbați de 37, respectiv 19 ani și minora, s-au deplasat într-un apartament închiriat din Sibiu. Bărbații ar fi dus în același apartament alte două tinere, dintre care una de 19 ani din Caraș-Severin și una de 24 de ani din județul Constanța. Toate trei au fost obligate să se prostitueze.

Tinerele erau presate să aducă cât mai mulți bani. Nu au fost lăsate să doarmă, au fost amenințate și lovite, pentru ca sumele de bani încasate din prostituție să fie din ce în ce mai mari.


Bărbații s-au folosit de mediul online pentru a face rost de clienți. Au postat anunțuri prin care ofereau serviciile sexual ale fetelor la prețuri cuprinse între 100-500 de lei.

Până acum se estimează, că doar în luna noiembrie, cei trei ar fi obținut de pe urma prostituției fetelor, aproximativ 5000 de euro.


La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Cluj au efectuat 3 percheziții și au pus în aplicare 6 mandate de aducere cu însoțitor, stopând astfel activitatea infracțională a celor trei bărbați.

La data de 24 noiembrie s-a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile față de doi dintre bărbați pentru săvârșirea infracțounilor de traffic de minori și traffic de persoane. Față de tânărul de 19 ani fiind dispusă măsura controlului judiciar.


Din cercetări a reieșit că, deși a fost arestat preventiv, bărbatul de 37 ani și-ar fi continuat activitatea infracțională, cu ajutorul unei persoane aflate în stare de libertate.

Astfel, de la sfârșitul lunii noiembrie până în prezent, tinerele de 19, respectiv 25 ani, ar fi fost determinate să continue să practice prostituția, într-un apartament închiriat în regim hotelier, în municipiul Constanța.


La data de 13 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au efectuat 2 percheziții în județul Constanța, stopând din nou activitatea infracțională.

În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale.


 

 

abonare newsletter