Actualitate

Peste 3 săptămâni, proprietarii de mașini vor plăti o nouă taxă auto

Prorietarii de mașini Euro 2, 3 și 4 vor plăti o nouă taxă a cărei formă finală va fi lansată peste trei săptămâni.

Ministerul Mediului Grațiela Gavrilescu a declarat că toți cei care au mașini cu norma de poluare inferioară vor plăti această nouă taxă. Astfel sunt vizate mașini Euro 2,3 și 4! Pentru a calcula banii pe care trebuie să îi scoată românii din buzunare, se va ține cont de trei criterii: capacitate cilindrică, norma de poluare și emisii de dioxid de carbon.

„Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plateste un impozit, norma de poluare a fiecarei masini si emisiile de CO2 pe care le produce fiecare masina," a spus Gabriela Gavrilescu, Ministrul Mediului, conform 4tuning.ro


În urmă cu o lună, șoferii s-au revoltat după ce autoritățile naționale au anunțat că pregătesc o nouă taxă auto. Asta după ce doar anul trecut a fost eliminată, iar de atunci românii au înmatriculat foarte multe mașini vechi, ceea ce a dus la creșterea vârstei parcului auto.

Ministerul Mediului spune că nu este vorba despre o taxă sau un impozit, ci e doar o sumă de bani pe care proprietarii de mașină cu norma de poluare Euro 2, Euro 3 sau Euro 4 vor trebui să o scoată din buzunar.


"Cu siguranta nu va fi o taxa sau un impozit. Va fi o metoda prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circula pe drumurile patriei si care polueaza, care au o norma inferioara de poluare Euro 2, 3 sau 4, sa fie taxate in functie de emisiile pe care le dau. Noi lucram intr-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 saptamani astfel incat forma finala sa imi fie prezentata," a declarat aceasta.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter