Actualitate

Spectacol de dans contemporan la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. „Dorian”, o poveste despre cuvinte

Marți, 7 noiembrie, la orele 17.00 și 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, se va juca Dorian. Spectacolul se construiește plecând de la o premisă pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. La ora 8.00.

Spectacol de dans contemporan la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. „Dorian”, o poveste despre cuvinte

Dorian (interpretat de George Albert Costea) află vestea de la știri și decide să petreacă ultimele 24 de ore la el acasă, singur, așa cum își trăiește viața zi de zi. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian.

„Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, Dorian este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu”, declară regizoarea Oana Răsuceanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter