Actualitate

Sute de persoane s-au închinat la moaştele Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea - FOTO

Sute de persoane s-au închinat, începând de duminică dimineaţă, la moaşte ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, depuse în Catedrala greco-catolică "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca.

Credincioşii s-au aşezat, duminică, la coadă în jurul orei 8, în Catedrala greco-catolică ”Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, unde se roagă şi se închină la relicvariul în care se află moaşte ale Papei Ioan Paul al II-lea.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat că moaştele vor putea fi venerate în orele dintre celebrările liturgice duminicale, programate de la orele 8.30, 10.30, celebrate de episcopul eparhial Florentin Crihălmeanu, şi 18.00, şi vor rămâne în catedrală atât timp cât vor fi credincioşi dornici să stea câteva momente, în reculegere, în faţa lor.


”În relicvariu se află picături din sângele Papei Ioan Paul al II-lea îmbibate într-o bucată de pânză din haina lui, dar şi un atestat cu privire la prezenţa acestor picături. Moaştele sunt un dar pentru Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, din partea celui care a fost secretar al Suveranului Pontif timp de aproape 40 de ani şi l-a slujit cu drag, Eminenţa Sa Cardinalul Stanislav Dziwisz, care este în prezent Arhiepiscop de Cracovia. Episcopul Eparhiei noastre, Florentin Crihălmeanu, a primit aceste moaşte pentru venerare”, au spus sursele citate

O femeie în vârstă, care a venit Catedrală, a spus că se bucură că are ocazia să petreacă momente de reculegere la moaştele Papei Ioan Paul al II-lea.


”Ştiu că Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea a fost un mare credincios care a iubit România, pe care a numit-o «Grădina Maicii Domnului». Sperăm să ne ajute şi mai departe, să vegheze şi asupra noastră”, a spus aceasta.

Pontificatul lui Ioan Paul al II-lea a durat 26 de ani, din octombrie 1978 până în 2005, Suveranul Pontif trecând la cele veşnice în 2 aprilie 2005.


A fost beatificat la 1 mai 2011, iar trecerea sa în rândul sfinţilor a avut loc în 27 aprilie 2014. În fiecare an, în 22 octombrie are loc Ziua comemorării liturgice a Papei Ioan Paul al II-lea, stabilită de Biserica Catolică, când este marcată încoronarea sa ca Suveran Pontif.

Papa Ioan Paul al II-lea a venit în România, la Bucureşti, în mai 1999, aceasta fiind prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

abonare newsletter