Actualitate

Dacian Cioloş, la Cluj: Să se conştientizeze că nu se poate dezvolta economia României cu angajaţi la stat

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că ar trebui să se conştientizeze la nivelul conducerii statului şi a clasei politice că nu se poate dezvolta economia României când jumătate din personalul apt de muncă este angajat la stat, nu în mediul privat.

Foto arhiva

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Cluj că bunăstarea aşteptată de politicieni se va vedea în buzunarele românilor în urma creării de locuri de muncă în economie.

„Ar trebui să se conştientizeze la nivelul conducerii statului şi a clasei politice că nu poţi să dezvolţi economia României atunci când jumătate din personalul apt de muncă este angajat la stat şi se crează oportunităţi de angajare la stat nu în mediul privat. E important să conştietizăm de unde vine bunăstarea aceea despre care vorbim, pentru că asta vor să vadă politicienii, bunăstarea şi creşterea economică în buzunarele românilor. Ca să ajungă în buzunarele românilor, trebuie să vină de undeva bunăstarea asta şi ea nu vine în nici un caz prin crearea de locuri de muncă la stat, ci trebuie create locuri de muncă în economie”, a spus Cioloş, potrivit Mediafax.


Acesta susţine că ar trebui să fie revăzut sistemul de formare profesională din România, astfel încât să nu fie culpabilizaţi oamenii care urmează şcoli profesionale.

„Să nu îi înghesui în facultăţi şi să scoţi diplome pe bandă rulantă şi îi înjoseşti cumva din punct de vedere al percepţiei publice şi sociale pe cei care merg la şcolile profesionale. Scurtătura pentru a face acest lucru în România ne duce la o conlucrare cu mediul privat, performant din industrie. Ar trebui continuat acest gen de lucruri, indiferent cine e la guvernare, dacă obiectivul este de a crea bunăstare în România producând valoare adăugată, nu împrumutând bani pentru ca generaţiile care vin să aibă ce rambursa”, a mai spus fostul premier.


Dacian Cioloş a subliniat că, în România, decizia politică devine populistă, nefiind luate decizii pe termen mediu şi lung, ci decizii pe termen scurt, care asigură voturi în cazul unor alegeri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter