Actualitate

Focuri de armă la Beliş împotriva hoţilor de lemne

Poliţiştii au confiscat o autoutilitară şi peste 60 de buşteni, în urma unui control efectuat în cursul nopţii într-o pădure din Beliş. În cadrul acţiunii, a fost efectuat un foc de armă.

La data de 26 septembrie, în jurul orei 00:15, poliţiştii din Beliş şi Mărişel au depistat pe raza localităţii Poiana Horea, din comuna Beliş, o autoutilitară încărcată cu lemn rotund de lucru.

“Conducătorul auto, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Horea, judeţul Alba, nu a putut prezenta poliţiştilor documentele prevăzute de lege. De asemenea, buştenii din autoutilitară nu erau marcaţi cu amprentă dreptunghiulară şi nu prezentau cioplaje cu numere de inventar, neputând fi prezentat aviz de însoţire pentru aceştia. În urma depistării, poliţiştii, împreună cu cel în cauză, au mers pe urmele camionului pentru stabilirea locului de unde au fost încărcaţi buştenii, fiind găsiţi alţi buşteni în catarge care urmau să fie încărcaţi. La un moment dat, poliţiştii au auzit zgomot în pădure şi s-au deplasat pe drum forestier, depistând un bărbat care avea un motofierăstrău asupra lui şi care, la vederea organelor de poliţie, a fugit  şi s-a ascuns în pădure. În acest context, pentru somarea bărbatului de a se opri, a fost executat un foc de armă în plan vertical, nefiind înregistrate victime”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


În jurul orei 5:00, poliţiştii au depistat, la marginea pădurii, trei persoane în privinţa cărora există suspiciunea că ar fi fost implicate în tăieri ilegale de arbori. Asupra acestora au fost găsite un motofierăstrău şi instrumente de măsurare a lemnului.

Autospeciala, evaluată la circa 12.000 de euro, a fost confiscată de către poliţişti. De asemenea, personalul silvic a inventariat materialul lemnos, rezultând 64 de buşteni, care au fost confiscaţi.


“În continuare, se fac cercetări pentru stabilirea întregii activităţi ilegale”, mai spun poliţiştii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter