Actualitate

Concert de deschidere a stagiunii 2017 – 2018 la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Filarmonica de Stat „Transilvania”, revine joi, 14 septembrie, îincepând cu ora 19.00, la Colegiul Academic, cu primul concert al stagiunii 2017-2018.

Concertul  este organizat in parteneriat cu Festivalul International „George Enescu”, prilej cu care vor fi prezenţi la Cluj dirijorul Dennis Russell Davies si tânarul pianist Aaron Pilsan. Programul serii va fi unul dedicat muzicii moderne, cu lucrări de Cornel Taranu, Thomas Larcher şi Elliot Goldenthal. În aceeaşi formulă, orchestra clujeană va concerta în data de 16 septembrie la Bucureşti, în cadrul Festivalului ,,George Enescu”.

Dennis Russell Davies este dirijorul principal al Orchestrei „Bruckner” şi al Operei din Linz, precum şi al Orchestrei Simfonice din Basel. De-a lungul carierei sale de peste 45 de ani, a fost dirijor principal la orchestre, opere şi festivaluri ca Orchestra Simfonică Radio din Viena, Opera din Bonn, Orchestra Beethovenhalle, Opera de Stat din Stuttgart, Orchestra Compozitorilor Americani, Orchestra de Cameră St. Paul, Orchestra Simfonica din Norwalk, Cabrillo Music Festival şi Orchestra de Cameră din Stuttgart.


Printre orchestrele cu care a colaborat se numără cele din Cleveland, Philadelphia, Chicago, San Francisco, Boston, Filarmonicile din New York, München şi Berlin, Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestra Regala Concertgebouw, Konzerthausorchester Berlin, Filarmonica din Dresda, Orchestra Naţională a Spaniei, Filarmonica din Sankt-Petersburg, Orchestra Simfonica din Bamberg.

Tânarul pianist austriac Aaron Pilsan a beneficiat de îndrumarea celebrului pedagog Karl-Heinz Kämmerling, în prezent fiind student la Conservatorul din Hanovra, la clasa profesului Lars Vogt.


De asemenea, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Alfred Brendel, András Schiff şi Maria João Pires.

A fost invitat la Festivalul „Menuhin” din Gstaad, la Festivalul de la Schwetzingen, la Festivalul „Schubertiade” din Hohenems, Piano Festival Ruhr, Festivalul „Mozart” din Würzburg, Festival aux Jacobins din Toulouse, Festival La Roque d’Anthéron. A cântat în sali din Zürich, Tokyo, München, Berlin, Paris şi New York.


Biletele pentru concert se pot cumpăra  de la agenţia de bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultura a Studenţilor sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

Preţurile biletelor si abonamentelor la Filarmonica de Stat „Transilvania”  rămân aceleaşi pentru stagiunea 2017-2018, respectiv 25 de lei – 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse in abonament; 40 de lei – 20 de lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele 400 de lei, respectiv 200 de lei cu reducere.

abonare newsletter