Actualitate

CNA a acordat licenţă naţională pentru postul de ştiri NCN

În şedinţa de astăzi a CNA s-au discutat propunerile de acordare a licenţei naţionale pentru viitorul post de ştiri al NCN, precum şi prelungirea licenţei locale a NCN Cluj-Napoca. După dezbateri aprinse şi extrem de interesante, CNA a aprobat cele două licenţe cu doar două voturi împotrivă.

sursa foto paginademedia.ro sursa foto paginademedia.ro

”În cele şapte luni de când am început emisia în plan local am reuşit să creăm o echipă foarte bună de jurnalişti, dar şi una foarte bună pe partea tehnică. Mai mult, am reuşit să ne finanţăm sută la sută din publicitate, fără firme de casă ale politicienilor sau regii. Este mândria mea că avem certificat cu zero datorii la Finanţe, că nu avem nicio zi de întârziere la salarii şi că avem toate salariile pe carte de muncă. Toate acestea ne-au dat ghes să mergem în faţă CNA şi să solicităm o licenţă pentru un post naţional de ştiri, pe modelul EuroNews, dar adaptat local. Este speranţa noastră că vom reuşi să oferim publicului jurnalism interesant, jurnalism adevărat, nu şsezători în studio şi informaţii alterate. Le mulţumesc membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru şansa primită. Cel mai probabil, dacă totul merge bine, vom emite naţional începând cu 1 decembrie!”, a declarat Liviu Alexa, proprietarul postului NCN şi jurnalist cu experienţă de aproape 20 de ani.

Răzvan Dumitrescu, care este vedeta postului şi unul dintre cei mai serioşi jurnalişti de televiziune din România, a explicat în faţa membrilor CNA ce îşi propune NCN să facă.


”Ne propunem să refacem legătura cu presa locală, care a fost şi ar trebui să redevină principalul izvor de informaţii pentru publicul român. Există o grămadă de subiecte foarte interesante ce nu ajung la Bucureşti, din varii motive. NCN va fi un post de ştiri interesant pentru orice telespectator dornic de informare, de informaţii relevante care să îi deschidă mintea şi perspectivele”, a declarat Răzvan Dumitrescu.

abonare newsletter