Actualitate

Bilanţul pompierilor, după furtunile din ultimele ore. Cele mai multe situaţii de urgenţă, în Cluj

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 62 de localităţi din 17 judeţe şi Bucureşti, afectate de ploi torenţiale şi furtună. Cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în Cluj, unde 30 de copaci au fost doborâţi de vânt şi peste o sută de acoperişuri au fost avariate.

Cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în judeţul Cluj, unde pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 30 de copaci şi pentru evacuarea apei din zece locuinţe şi treisubsoluri.

Din cauza vântului puternic, au fost afectate parţial 105 acoperişuri de case şi cinci acoperişuri ale unor blocuri.


Potrivit IGSU, la nivel naţional au fost emise 59 de atenţionări şi avertizări hidrometeorologice cod galben şi cod portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide şi creşteri de debite.

Având în vedere că şi în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, pompierii recomandă oamenilor ca pe timpul manifestărilor vântului puternic să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia.


De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

CITEȘTE ȘI


Furtuna A FĂCUT RAVAGII în Cluj: copaci rupți, stâlpi doborâți de vânt, locuințe inundate

Ultimele Stiri
abonare newsletter