Actualitate

Furtuna A FĂCUT RAVAGII în Cluj: copaci rupți, stâlpi doborâți de vânt, locuințe inundate

Curţile şi subsolurile mai multor case au fost inundate, duminică, în urma ploilor torenţiale, angajaţii ISU Cluj înregistrând zeci de apeluri.

De asemenea, oamenii au anunţat şi faptul că vântul a doborât în unele locuri copaci sau stâlpi de electricitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, apelurile au fost înregistrate din municipiul Cluj-Napoca, dar şi din localităţile Huedin, Dej, Floreşti, Gherla, Jucu.


"Echipele noastre intervin pentru scoaterea apei din subsoluri, grădini şi curţi inundate. De asemenea, sunt sesizări privind arbori şi stâlpi doborâţi de vânt sau acoperişuri smulse de vânt. Sunt cel puțin 40 de apeluri. Avem intervenții în tot județul Cluj. Pe partea de Florești sunt multe inundații și canalizări care nu fac față. Înspre Dej, Câțcău, Cășeiu și Dej sunt câteva acoperișuri smulse de vânt și copaci căzuți pe mașini. În Cluj-Napoca avem copaci căzuți și puține subsoluri inundate. Fără victime. Colegii mei intervin să ridice stâlpi și copaci dărâmați de vânt pe străzile Paris, Scorțarilor, Cireșilor, iar pe strada Arad este o curte inundată", a afirmat Ciprian Cornea.

Judeţul Cluj se află duminică sub avertizare de cod galben de ploi, alături de mai multe judeţe din Transilvania. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabilă de duminică, ora 10.00, până luni la ora 9.00, pentru 23 de judeţe.


Din nordul şi centrul ţării sunt vizate judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu, Braşov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter