Actualitate

Au apărut noi sensuri unice şi praguri de sol în puncte cheie din oraş

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă noi măsuri pentru sistematizarea circulaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, Comisia municipală de sistematizare a circulației a instituit următoarele măsuri:

 - sens unic de circulație pe străzile Oțetului de la nr. 14, respectiv Mioriței, până la intersecția cu strada Moldovei, sens spre strada Moldovei.


“Cu această ocazie, se vor lua în evidență locuri de parcare pe carosabil și se vor monta stâlpișori pe trotuarul de pe partea opusă locurilor de parcare. Măsura instalării de stâlpișori pe trotuare, ținând cont de parcările existente în imediata vecinatate la Sala Polivalentă, se va aplica și pe strada Moldovei și pe alte străzi din zonă, în vederea redării trotuarelor circulației pietonilor”, anunţă Primăria

 - sens unic de circulație pe strada Cireșilor, între străzile Ceahlău și Republicii, sens dinspre strada Republicii.


“Cu această ocazie se vor lua în evidență locuri de parcare pe partea carosabilă. Măsura va intra în vigoare după data de 5 septembrie 2017”, se arată în documentul citat.

 - revenirea la circulația în dublu sens pe tronsoane scurte ale străzilor Prof. Ciortea și Heinrich Heine;


 - interzicerea virajului la stânga de pe strada Cpt.Grigore Ignat, pe strada Traian Vuia;

 - semaforizarea trecerilor de pietoni din zona străzilor G. Coșbuc -  Aleea Stadion și a străzilor L. Pasteur – Gh. Marinescu.


O altă măsură, se referă la instalarea de praguri de sol pe străzile:

 - Frunzișului -  la coborare (înaintea  drumului de acces spre strada Urcușului);
- Oașului nr. 310;
- Fundătura Oașului;
- Cpt. Grigore Ignat nr. 28;
- Cpt. Grigore Ignat (la intersecția cu strada Ostașilor);
- Borhanci (între strada Voievod Gelu, până la biserică).


“Aceste măsuri se alătură hotărârilor Comisiei municipale de sistematizare a circulației din 11 august 2017 și implementate de Primăria Cluj-Napoca încă de săptămâna trecută – amenajarea benzilor dedicate pentru transportul în comun și instituirea sensului unic de circulație pe strada Joliot Curie, înspre B-dul 21 Decembrie 1989”, anunţă Primăria.

Ultimele Stiri
abonare newsletter