Actualitate

BOR a găsit vinovatul scandalurilor sexuale: presa!

După ce a fost implicată în mai multe scandaluri, Biserica Ortodoxă Română a găsit un vinovat: presa.

BOR a găsit vinovatul scandalurilor sexuale: presa! BOR a găsit vinovatul scandalurilor sexuale: presa!

Într-un comunicat remis instituțiilor media, BOR se arată „mâhnită” de articolele apărute cu preoții care făceu orgii în mânăstiri sau dezvăluirile despre preotul Pomohaci care a abuzat un minor.

„În timpul ședinței de lucru a Sfântului Sinod s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi și rețele media îndreptată împotrivă slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiți, campanie care produce multă întristare în rândul clerului și credincioșilor. Desigur, această atitudine negativă față de slujitorii Bisericii trebuie să ne apropie și mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul veșnic și Capul Bisericii, Cel ce ne îndeamnă, zicând: „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33) și ne asigură că nici porțile iadului nu vor birui Biserică Sa (cf. Matei 16, 18). în același timp, toți slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii și să-și înnoiască permanent viața spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă și responsabilă față de credincioșii pe care-i păstoresc”, se arată în comunicatul Patriarhie, potrivit ziarobiectiv.ro.


 Vă reamintim, săptămâna trecută, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ spunea că din cauza derapajelor preoţilor ”care calcă pe de lături” nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă şi că ”Biserica rămâne coloana vertebrală a neamului acestuia, pe care unii vor să o dărâme”.

Etichete: presa bor
Ultimele Stiri
abonare newsletter