Actualitate

Noi “pansamente” pentru traficul infernal din Cluj-Napoca. Răsar sensuri giratorii în zone cheie ale oraşului

În câteva zile, în mai multe zone din Cluj-Napoca va începe construcţia unor noi sensuri giratorii pentru descongestionarea traficului.

Viceprimarul municipiului Dan Tarcea a anunţat joi la o emisiunea la radio că luni va începe construcţia a cinci sensuri giratorii.

“Luni începe construcţia celor cinci sensuri giratorii de la Calea Mănăştur intersecţie cu Câmpului, unde va fi un viraj de pe Câmpului dreapta, cei care vin din zona respectivă să nu mai trebuiască să intre prin sensul giratoriu. Acest sens giratoriu va ajuta la fluidizarea circulaţiei dinspre Floreşti înspre Cluj şi Cluj ieşirea spre Floreşti”, a spus Tarcea.


Potrivit viceprimarului, al doilea sens giratoriu va fi realizat pe strada Calea Turzii intersecţie cu strada Mihai Românul.

“Toţi cei care în acest moment folosesc strada Bună Ziua şi trebuiau să intre în sensul giratoriu de la intersecţia Bună Ziua cu strada Calea Turzii acum vor avea posibilitatea să meargă pe Măceşului, Mihai Românul, să meargă înspre Turda”, a mai spus viceprimarului.


Primăria Cluj-Napoca va mai amenaja o bandă suplimentară de circulaţie şi în Piaţa Cipariu prin micşorarea spaţiului verde existent.

“Cel de-al treilea sens giratoriu va fi în Piaţa Cipariu. Este impropriu spus sens giratoiu în Piaţa Cipariu, dar vor fi nişte lărgiri, va fi continuarea benzii dedicate de pe Nicolae Titulescu spre Piaţa Cipariu până în staţia de autobuz, pentru că acolo nu era făcută o bandă dedicată şi va fi făcut un spaţiu de stocare suplimentar, acolo unde este scuarul acela mare verde, pentru că se intră de pe două benzi pe trei. Va fi un spaţiu de stocare suplimentar, se vor lua doi metri din acel spaţiu care este făcut în mijlocul străzii, la intersecţie cu Calea Turzii şi cu Avram Iancu. Se va crea o bandă suplimentară, de pe trei benzi să se intre pe trei benzi”, a mai spus Tarcea.


Potrivit viceprimarului, ultimele două sensuri giratorii vor fi create în Piaţa Mărăşti şi pe strada Observatorului.

“Vom mai începe lucrările şi la sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti, unde, dinspre Aurel Vlaicu la dreapta spre Fabricii va fi o bandă specială cu viraj dreapta, la fel şi ieşirea de pe Fabricii pe 21 Decembrie. Acolo se va reorganiza toată circulaţia din acel sens giratoriu, un loc unde în fiecare zi sunt aglomeraţii. Ultimul sens giratoriu la care vom începe lucările anul acesta până la sfârşitul lunii septembrie va fi cel de pe strada Viilor cu Observatorului, unde, la fel vom realiza o bandă de viraj dreapta pentru că şi acolo sunt aglomeraţii în fiecare zi. Strada Observatorului, fiind o stradă destul de generoasă acolo la sensul giratoriu se produceau mai multe aglomerări”, a mai spus Tarcea.


Legat de strada Izlazului, potrivit viceprimarului, lucrările sunt pe ultiam sută de metri.

“În acest moment se lucrează la sensul giratoriu cu Mehedinţi. Ca o noutate, se va permite virajul stânga de pe Mehedinţi înspre Polus ca să spun aşa”, a conchis Tarcea.


DAN TARCEA, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca

“Toate aceste reorganizări, cu siguranţă, vor duce la fluidizarea traficului, sigur sunt lucruri care vor fi folosite ca şi pansamente, dar general vorbind, se va rezolva mult mai mult traficul când vom avea centura metropolitană”.

CITEŞTE ŞI

Avertismentul lui Boc: Dezvoltarea imobiliară a Clujului este blocată

Ultimele Stiri
abonare newsletter