Actualitate

ATENŢIE. Prins în flagrant de poliţişti în timp ce vindea bilete false la Untold

Un tânăr de 19 ani a fost prins în flagrat de poliţiştii din Bucureşti în timp ce vindea bilete false la Untold. Bărbatul este cercetat pentru înşelăciune.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi de către un tânăr cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, asupra fratelui său, o persoană necunoscută oferindu-i spre vânzare, cu suma de 500 de lei, la data de 11 iulie., două bilete de acces la un festival de muzică din municipiul Cluj-Napoca, din perioada 3 – 6 august 2017, realizând apoi că biletele în cauză erau false. Ulterior, tânărul a găsit un anunţ pe internet, similar cu cel prin care a fost înşelat fratele său, iar în urma unor discuţii cu vânzătorul, au stabilit să se întâlnească, pentru a achiziţiona două bilete pentru concertele menţionate", transmite Poliţia Capitalei.

Poliţiştii spun că au supravegheat întâlnirea iar după ce "victima a primit două înscrisuri printate cu denumirea bilet acces festival şi i-a înmânat vânzătorului o sumă de bani în schimbul acestora, bănuitul a fost imobilizat şi condus pentru audieri la sediul subunităţii".


Prejudiciul, estimat la 800 de lei, a fost recuperat integral şi restituit persoanelor în drept.

În urmă cu câteva zile, Monitorul de Cluj scria despre fraudele grosolane la Untold din partea falşilor proprietari de apartamente.


Mai multe surse au declarat pentru Monitorul de Cluj că au fost victime în aceste mișcări frauduloase, care se înmulțesc pe zi ce trece, mai ales în perioada aceasta, când aproape toate apartamentele date spre închiriere sunt deja luate de câteva luni.

Se pare că suspecții „anonimi” din mediul virtual își creează o identitate falsă întâi pe site-urile de mică publicitate, iar cu aceasta își deschid un cont la bancă, unde cei prinși în plasă trebuie să depună un avans de 50% din valoarea chiriei. Dat fiind faptul că falșii proprietari își deschid contul online, banca prin intermediul căreia se realizează tranzacția frauduloasă nu poate face nimic pentru a da de urma făptașilor.


Partea și mai proastă este că cei care pun astfel de anunțuri nu se mulțumesc cu faptul că au păcălit un singur client ghinionist care le-a căzut în plasă.

Pe aceeași rețetă, ei își schimbă identitatea la același anunț de închiriere de apartament pe perioada Untold și o iau de la capăt: „La ora actuală același anunț este publicat sub alt nume de utilizator, cu alte date de identificare. L-am contactat de pe altă adresă și a răspuns cu aceeași metodă, solicitând plata unui avans” a declarat victima.


Pentru a fi mai convingători cei care realizează astfel de fapte ilegale, dau detalii credibile despre apartamentul pe care îl dau spre închiriere, ba chiar propun semnarea unui contract între părți, după achitarea avansului. Sub masca demersurilor legale, se ascund însă persoane care fac bani grei de pe urma acestor afaceri frauduloase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter