Actualitate

Boc şi Vuşcan au sărutat tricolorul de Ziua Drapelului Naţional - FOTO

Prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vuşcan, şi primarul Emil Boc au îngenuncheat, luni, şi au sărutat tricolorul cu ocazia Zilei Drapelului Naţional în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Tricolorul a fost depus, duminică seară, în cadrul unei ceremonii în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca şi sfinţit, după care, luni, de Ziua Drapelului Naţional, a fost scos din lăcaşul de cult de o gardă militară şi înălţat pe catarg în Piaţa Avram Iancu, scrie Mediafax.

În cadrul ceremoniei, înaintea înălţării pe catarg, prefectul Clujului, Ioan Gheorghe Vuşcan, şi primarul Emil Boc au îngenuncheat în faţa tricolorului şi l-au sărutat.


De asemenea, un copil de 5 ani, Adrian Chira, cunoscut şi ca „micul soldat”, a recitat poezii patriotice şi câteva replici din filmul „Noi cei din linia întâi”, regizat de Sergiu Nicolaescu. Băieţelul a participat la ceremonia de la Cluj-Napoca la invitaţia generalului de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

La rândul său, mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, l-a binecuvântat pe copil şi i-a oferit o carte.


La ceremonie au asistat câteva zeci de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter