Actualitate

LOVITURĂ. Boc A RETRAS din Consiliul Local proiectul privind schimbarea denumirii străzii Radu Gyr

Primarul Emil Boc a decis să retragă de pe ordinea de zi a Consiliului Local de joi proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Radu Gyr. Boc spune că a primit peste 6.000 de solicitări de a respinge acest proiect.

Primăria Cluj-Napoca vroia schimbarea denumirii străzii la solicitarea MAI, având în vedere că, în opinia ministerului, strada poartă numele unui fost comandant legionar.

“Am retras de pe ordinea de zi punctul 31 care îl vizează pe Radu Gyr şi denumirea străzii aferente. De ce? Acest punct este pe ordinea de zi astăzi ca urmare a solicitării MAI şi Prefecturii Cluj în conformitate cu solicitările pe care ei le-au avut în vedere. Până în acest moment, pe masa mea au fost adunate peste 6.000 de solicitări de analiză şi respingere a acestui punct. Nu pot fi nepăsător şi să mă prefac că nu există o preocupare reală a societăţii civile cu privire la acest punct. Conform prevederilor legale, voi proceda la retragerea de pe ordinea de zi, voi adresa solicitări oficiale şi altor instituţii ale statului pentru a cunoaşte un punct de vedere. În urma acestor puncte de vedere pe care le voi primi, voi decide dacă voi mai reveni în Consiliu Local sau voi renunţa la a propune Consiliului Local pe viitor schimbarea denumirii străzii. Pe baza precizărilor societăţii civile trebuie o atenţie suplimentară pe acest punct, cu echilibru, cu dezbatere, cu analiză, calm, fără patimă”, a spus Boc în debutul şedinţei.


Decizia a fost aplaudă de cei prezenţi în sală.

Cel puțin două fundații au cerut joi dimineaţă Primăriei Cluj-Napoca să renunțe la intenția de a schimba denumirea străzii Radu Gyr. Strada Radu Gyr ar fi urmat să poarte numele artistului maghiar "Szervatiusz Jeno".


CITEŞTE ŞI

UPDATE. Petiții pentru ca strada Radu Gyr să rămână cu această denumire. "Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost coleg de pătimire cu Poetul Închisorilor". Reacția primarului Boc


CITEŞTE ŞI

O stradă din Cluj, care poartă denumirea unui fost comandant legionar, își va schimba denumirea

abonare newsletter