Actualitate

Floreştiul se sufocă sub un munte de gunoaie - FOTO

Şulea şi Tişe au pierdut pariul cu gunoaiele Floreştiului. Nici societatea adusă de preşedintele Consiliului Judeţean nu face faţă. Sau nu manifestă suficient interes.

Nu o dată Primăria s-a lăudat că în Floreşti nu mai sunt gunoaie, ca urmare a suspendării contractului cu firma falimentară Quatro Eco Salub, dar realitatea este alta.

Floreştiul este în pragul unei noi crize a gunoaielor. O demonstrează grămezile de deşeuri ce se revarsă peste punctele gospodăreşti. Administraţia locală susţine că locuitorii nu îşi plătesc taxa de salubritate. Între timp, primarul comunei Floreşti a anunţat joi că a prelungit contractul cu noul operator de salubritate pentru încă 3 luni de zile.


La începutul anului, Horia Şulea declara că Primăria comunei Floreşti a suspendat contractul cu firma Quatro Eco Salub privind serviciile de ridicare a deşeurilor menajere şi a atribuit contractul de salubrizare menajeră firmei Strict Prest SRL prin încredinţare directă, fără licitaţie. Anunţul a fost făcut de primarul Horia Şulea şi de preşedintele CJ Cluj Alin Tişe.

“Soluţia găsită în acest caz de Consiliul Judeţean Cluj şi acceptată de Primăria Floreşti a fost aceea a suspendării, pentru o perioadă de maxim 90 de zile, a contractului cu actualul operator de salubritate, SC Eco Quatro Salub SA şi de încredinţare a acestui serviciu public, în urma procedurii de negociere, unei alte societăţi comerciale care deţine capacitatea de a gestiona eficient problema deşeurilor. Mă bucur că am putut contribui la găsirea acestei soluţii, singura care era, de altfel, atât înţeleaptă cât şi pe deplin conformă legislaţiei în vigoare”, spunea Tişe în luna februarie.


Joi, primarul Horia Şulea a anunţat că a prelungit contractul cu Strict Prest SRL.

”S-a semnat un nou contract cu prestatorul de servicii de salubritate, cel care a activat din februarie încoace pe raza UAT Florești. Va urma o licitație privind delegarea serviciului de salubritate pe raza UAT Florești, precum și cea privind salubritatea stradală pe o perioadă îndelungată”, a precizat, joi, primarul Horia Șulea, pe contul său de Facebook.

abonare newsletter