Actualitate

Traficanţi prinşi pe Aeroportul Cluj în timp ce transportau droguri în stomac

Procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracționale, bănuite că ar fi introdus hașiș în țară, sub formă de colete sau prin ingerare, pe care l-ar fi comercializat unor consumatori.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Hunedoara au efectuat marţi 3 percheziţii domiciliare în Deva, Hunedoara şi Simeria într-o cauză vizînd săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept şi trafic de droguri de risc.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada  iunie 2016 – aprilie 2017  suspecţii au efectuat  mai multe deplasări  în Spania, Maroc şi Malaga de unde  s-au  aprovizionat cu haşiş, droguri pe care le-au introdus  în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza  judeţului Hunedoara”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.


Procurorii susţin că la începutul lunii aprilie 2017,  suspectul S.D. a achiziţionat bilete de avion pe relaţia Cluj-Napoca – Malaga( dus-întors), “scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri”.

“Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei  firme de transport. În acest sens, în data de 10 aprilie suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D”, se mai arată în documentul citat.


Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc , au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de căte aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de  13 aprilie, în România,  ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi.

“În data de 14 aprilie suspecţii au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca şi în urma controlului efectuat de către medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, s-a constatat că suspectul B. L. S. a deţinut în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete. De asemenea, cu ocazia  controlului efectuat  asupra   coletului expediat prin intermediul firmei de transport , în interior, au fost identificate 275 de doze ce conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de cannabis. Din probele administrate în cauză a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta comercializând cantităţi de haşiş cu preţuri cuprinse între 40-80 lei/gram”, susţin procurorii.


La sediul DIICOT Hunedoara  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 8 persoane, dintre care 4 suspecţi şi 4 martori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter