Actualitate

Caz de violenţă într-o şcoală dintr-un judeţ vecin

Un profesor de sport, care mai fusese suspendat pentru agresiune, ar fi lovit din nou un copil.

Violenţa este interzisa in scoli

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au început o anchetă după ce un profesor de sport din comuna Şanţ ar fi lovit o fetiţă în vârstă de 13 ani. Profesorul a fost dat afară din învăţământ în 2012 pentru incidente similare, însă a câştigat procesul şi a fost reîncadrat.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Bistriţa-Năsăud, Deak Zoltan, a declarat, vineri, presei, că a fost formată o comisie care a discutat cu părţile implicate.


"Comisia se află în faza elaborării raportului, s-a discutat cu ceilalţi profesori, cu conducerea şcolii, cu eleva implicată", a spus Deak Zoltan.

Potrivit acestuia, comisia nu a putut discuta şi cu profesorul acuzat.


"Domnul profesor a mai fost sancţionat prin desfacerea contactul individual de muncă şi a atacat această decizie în instanţă. Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dat câştig de cauză şcolii, însă Curtea de Apel de la Cluj a schimbat această hotărâre şi a decis sancţionarea cu 15 la sută a profesorului. Monitorizăm această situaţie, discutăm cu cei din şcoală, dar fiind aceste antecedente vrem să fim foarte atenţi şi şcoala trebuie să fie foarte riguroasă pentru a lua măsurile care se impun”, a afirmat inspectorul şcolar general adjunct.

Poliţiştii au început şi ei o anchetă în acest caz, profesorul de sport fiind cercetat pentru purtare abuzivă.


Profesorul de sport, Vasile Maternik, a fost acuzat în 2011 că a lovit copil căruia i-a fisurat timpanul, la acea vreme fiind sancţionat cu o penalizare de 15 la sută din salariu, iar în 2012 a fost dat afară din învăţământ după ce ar fi lovit alţi doi copii care l-ar fi atins cu mingea, în timpul orei de sport.

În 2016, părinţii altor doi elevi au depus o plângere penală pe numele bărbatului, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, care însă a decis, în urmă cu o lună, să renunţe la urmărirea penală în cazul profesorului acuzat de infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

abonare newsletter