Actualitate

Tot mai puțini clujeni ies în stradă la proteste

Peste 200 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, protestând faţă de propunerea senatorului PSD, Şerban Nicolae, de a graţia persoanele acuzate de fapte de corupţie şi cerând Parlamentului să respingă această iniţiativă,

Manifestanţii au adus cu ei un steag tricolor mare, de aproximativ 10 metri pătraţi, pe care l-au desfăşurat în piaţă.

La manifestaţie a participat şi Bogdan Rădulescu şi care a vorbit de lansarea, de la Cluj, a unei iniţiative numite "Digital democracy". Acesta ar putea deveni, potrivit lui Rădulescu, o platforma pe care iniţiativele oamenilor simpli pot fi văzute de mulţi oameni, sau de reprezentanţi ai administraţiei şi ai corporaţiilor, care astfel să vină cu soluţii.


Mai mulţi oameni au luat duminică portavocea şi au transmis mesaje anti-corupţie, după care au pornit în marş prin oraş, pe străzile din jurul centrului.

Ei scandează ”Demisia”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, ”La închisoare, nu la guvernare”, ”PSD ciuma roşie” şi ”România trezeşte-te”.


”Suntem nemulţumiţi de faptul că PSD încearcă să îşi salveze penalii prin orice mijloace, văd că nu se potolesc şi testează şi varianta parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie şi l-a scos la înaintare pe senatorul Şerban Nicolae care a iniţiat o propunere legislativă ca să îi scape pe corupţi. Noi protestăm deoarece considerăm că, în democraţie, corupţii trebuie să stea la puşcărie”, a spus unul dintre protestatari.

abonare newsletter