Actualitate

De ce ies clujenii şi astăzi în stradă

Protestul din seara aceasta se va desfăşura sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”. Pe pagina de Faccebook a evenimentului de la Cluj a fost publicată o motivare a continuării manifestaţiilor, care a adunat sute de like-uri.

Oamenii au anunţat că vor ieşi în Piaţa Unirii, duminică la ora 18:00.

"Unii se întreabă dacă și de ce mai are rost să ieșim în stradă și mâine seară. E simplu. Neplăcut, dar simplu. Oamenii din gașca care conduce Parlamentul și Guvernul au în continuare și o agenda ascunsă, dar evidentă. Vor să pună mână pe și mai multă putere (inclusiv prin schimbarea unor procurori șefi) și vor să dea o mână de ajutor politicienilor cu probleme penale.
Ceea ce-i mai poate împiedica/încetini din împlinirea planului lor este o combinație de presiune externă (NATO/UE) și internă (civică-politică). Din cauza contextului extern complicat (cu noua administrație de la Washington și confuziile europene), presiunea externă e ceva mai mică față de alți ani, iar Dragnea, Tăriceanu & Co încearcă să profite de asta.
Deci, este evident că presiunea internă trebuie menținută de noi, cetățenii liberi, informați, puternici. De asta e bine ca mâine seară să ieșim în stradă în număr mare.
Miza mare nu este cariera lui Kovesi sau a lui Lazăr sau nici măcar condamnarea lui Dragnea, Udrea, Tăriceanu sau a altora din anturajul lor. Miza reală este genul de regim politic și constituțional din România și felul de țară în care vom trăi. Nu dramatizez, ci pur și simplu vă împărtășesc ceea ce observ și simt", scrie Cristian Şoimaru pe Facebook.
 

abonare newsletter