Actualitate

Vremea se va încălzi. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, informează ANM. La Cluj, temeperaturile se vor încadra între 3 şi 7 grade Celsius.

MIERCURI

În jumătatea de nord a ţării cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi seara şi noaptea va ploua în Maramureş, în cea mai mare parte a Crişanei şi local în rest, iar în zona montană la început vor fi predominant ninsori, apoi precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei. În nord-vestul teritoriului cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 20...25 l/mp. În celelalte regiuni doar temporar cerul va avea înnorări şi izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80 km/h, trecător  viscolind şi spulberând zăpada, dar local şi la cote mai reduse şi în celelalte zone.

JOI

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 8 şi 18 grade, şi minime între -1 şi 7 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice, nordice şi centrale, unde local va ploua. La munte, la altitudini de peste 1600 m, mai ales ziua, vor mai fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi ziua, în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona de munte, unde pe creste, la rafală se vor depăşi 80 km/h.

abonare newsletter