Actualitate

Mai multe drumuri din Turda, predate CNAIR pentru a fi modernizate

Consiliul Local Turda a aprobat transmiterea dreptului de administrare pentru anumite sectoare de drum național. Astfel, DN1, DN15, DN75, inclusiv podul de peste Arieș, vor putea fi preluate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cel mai scurt timp, printr-o hotărâre de Guvern.

“Inițiativa acestui demers extrem de important pentru municipiul Turda îi aparține primarului Cristian Octavian Matei, care a făcut o vizită la Minsterul Transporturilor în cursul săptămânii trecute, în vederea rezolvării problemelor de infrastructură. Predarea de către Consiliul Local a acestor sectoare de drum către CNAIR este un pas foarte important, deoarece astfel, aceste porțiuni de drum vor putea fi modernizate cu bani de la Guver”, spun reprezentanţii Primăriei Turda.

Sectoarele de drumuri naționale predate: DN 1 (cuprinzând străzile Alba Iulia și Piața Romană în lungime totală de 1,461 km, pe acest sector fiind poziționate și pasajele rutiere și podul de peste râul Arieș), DN 1 - sector de drum II km (cuprinzând străzile Avram Iancu, Andrei Mureșanu, Piața Basarabiei, Simion Bărnuțiu, Clujului, în lungime totală de 2,880 km), DN 15(cuprinzând străzile Piața Romană, Ștefan cel Mare și Calea Victoriei în  lungime totală de 2,300 km), DN 75 - sector de drum I km (cuprinzând strada Armatei în lungime totală de 0,400 km).

abonare newsletter