Actualitate

Anna Horvath rămâne sub control judiciar. Procesul viceprimarului va începe curând la Curtea de Apel

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath (UDMR) rămâne sub control judiciar și nu își va putea relua, deocamdată, activitatea în cadrul Primăriei, au decis vineri judecătorii Curții de Apel Cluj.

De asemenea, procesul pe fond în care aceasta este acuzată de fapte de corupție va începe în data de 24 februarie.

„Curtea de Apel Cluj a dispus în cauza privind pe inculpata Horvath Anna menţinerea măsurii controlului judiciar dispuse faţă de aceasta. În ceea ce priveşte judecarea pe fond a cauzei s-a stabilit termen pentru data de 24 februarie 2017 în vederea efectuării unei adrese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura menţinerii controlului judiciar poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, au declarat reprezentanții Curții de Apel Cluj.


Horvath se află sub control judiciar încă din luna octombrie 2016. Procurorii DNA o acuză de trafic de influență, după ce și-ar fi folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

În 13 octombrie 2016, Horvath Anna a anunţat că îşi va lua concediu fără plată pe durata controlului judiciar, considerând că ar fi incorect să obţină remuneraţie în condiţiile în care nu poate presta munca la care s-a angajat.


Pe 20 decembrie 2016, viceprimarul Clujului Anna Horvath şi Zsolt Fodor (om de afaceri, patron Euro GSM) au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter