Actualitate

Autocarele și microbuzele, la control. Pericolele la care se expun navetiștii. Un șofer, depistat băut la volan - FOTO

Poliţiştii clujeni au desfășurat mai multe filtre astăzi pe cele mai periculoase drumuri din județ pentru a combate ilegalitățile în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri și persoane.

În 9 februarie, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Cluj au desfăşurat o acţiune pe  linia  respectării legislaţiei  privind desfăşurarea activităţii de transport rutier de mărfuri și persoane pe principalele sectoare de drum național din județul Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, au fost instituite două filtre rutiere, pe DN1 și DN1C, în care au fost verificate 28 de autovehicule de transport mărfuri sau persoane, iar pentru neregulile constatate polițiștii au fost nevoiți să aplice 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 29.000 lei.


„Au fost aplicate 2 sancțiuni pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutier și o sancțiune aplicată unui transportator care se   deplasa pe o rută externă, pentru   nerespectarea regulilor privind asigurarea obligatorie a autovehiculelor. Ca măsură complementară,  poliţiştii au reţinut 7 certificate de înmatriculare, 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și un permis de conducere al unui conducător auto care efectua transport public de persoane pe ruta Oradea - Iași, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.  S-a dispus imobilizarea a 3 autobuze până la remedierea deficiențelor constatate”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

abonare newsletter