Actualitate

CLUJUL FACE ISTORIA! Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei colectează pancartele de la proteste!

Protestele de la Cluj sunt considerate de muzeologi, moment important din istoria recentă a României și nu e de mirare! Cel mai mare număr de protestatari a fost consemnat zilele acestea!

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei face un apel clujenilor, pe site-ul propriu, dar și e paginile de socializare, să păstreze pancartele și fotografiile de la manifestații și să le predea instituției.

"Dragi Clujeni, suntem cu toţii de acord ca zilele acestea în România se scrie istoria. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Aşadar, vă rugăm să nu aruncaţi pancartele cu mesajele voastre şi în momentul în care protestele încetează să le aduceţi la muzeu (Str. Constantin Daicoviciu, nr. 2). Totodată am aprecia şi materiale fotografice pe suport digital, cu copyright fireşte, care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor, pe care le puteți trimite pe adresa ioanasavugruita@gmail.com. Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului, asigurându-ne astfel că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru. Vă mulţumim si va rugam share!", se arată în postarea de pe site-ul muzeului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter