Actualitate

BREAKING NEWS: Ordonanța 13 va fi abrogată mâine, în ședința de Guvern

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunțat, sâmbătă seara, abrogarea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor Penale.

Sorin Grindeanu a anuntat abrogarea Ordonantei 13 Sorin Grindeanu a anuntat abrogarea Ordonantei 13

Declarațiile au fost făcute după întâlnirea de urgență cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, de sambata, in care s-au discutat solutiile prin care ar putea fi deblocata criza in care au aruncat Romania prin adoptarea pe furis a ordonantei de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale.

''Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunţat el la Palatul Victoria.


Prim-ministrul a precizat că a ascultat, a văzut şi a auzit în aceste zile multe opinii - ale colegilor din partid, din coaliţie, din politică, ale oamenilor simpli. ''Am auzit vocea străzii'', a menţionat şeful Executivului.

''Nu vrea şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva'', a argumentat Grindeanu.


După mai bine de patru ore de discutii, in timp ce Grindeanu a anuntat conferinta de presa la Guvern, Calin Popescu Tariceanu a iesit la TV si a anuntat ca s-a decis abrogarea ordonantei.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat, inainte de sedinta, ca pe masa va pune inclusiv posibilitatea abrogarii ordonantei, sustinand ca social-democratii si votantii lor nu mai pot fi stapaniti si se va ajunge la contraproteste.

Ultimele Stiri
abonare newsletter