Actualitate

Theresa May anunţă un Brexit ”dur”

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi într-un discurs mult aşteptat, că Londra intenţionează să se despartă complet de Uniunea Europeană şi că nu are în vedere să opteze pentru ”ceva care să lase jumătate pe dinafară şi jumătate pe dinăuntru".

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

Premierul britanic Theresa May pare că le-a dat marţi, într-un discurs despre Brexit, ceea ce pare a fi un ultimatum celorlalţi 27 de lideri ai Uniunii Europene, scrie BBC News.

Şefa Guvernului de la Londra a subliniat că ea vrea să fie o prietenă a UE.


Însă, dacă UE adoptă o poziţie punitivă în negocieri, acesta va fi un ”act dezastruos de autovătămare”, i-a avertizat May pe Cei 27, ci nu o acţiune a unui prieten.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că vrea să obţină conturul unui acord comercial în cadrul perioadei alocate procesului negocierii ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, scrie BBC News.


Însă ea a recunoscut că există îngrijorări în mediul de afaceri şi a anunţat că vrea să evite o situaţie în care reglementările să se schimbă peste noapte şi să pună afacerle în faţa unui zid.

Cetăţenii europeni vor fi  bineveniţi în continuare

Cetăţenii europeni vor fi ”bineveniţi” în continuare în Marea Britanie, a declarat marţi premierul Theresa May, referindu-se în acest discurs la relaţiile dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, exprimându-şi speranţă că acest tratament va fi reciproc, relatează BBC News.


Premierul britanic Theresa May a afirmat în discursul susţinut marţi că vrea să evite schimbările bruşte pentru companii, la ieşirea din Uniunea Europeană, fiind pentru efectuarea unor modificări treptate în domeniul imigraţiei, vămii şi al reglementărilor serviciilor financiare, transmite Reuters.

”Nu este în interesul nimănui să aibă loc o schimbare bruscă pentru companii, sau un risc pentru stabilitate, în timp ce schimbăm relaţiile existente într-un nou parteneriat cu UE”, a spus May.


Negocierile cu partenerii din cadrul UE vor fi dificile, însă vor fi convenite ”concesii reciproce” şi compromisuri, a declarat marţi Theresa May, relatează BBC News.

Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord este necesar să fie implicate în acest proces şi în planificarea divorţului, iar nicio decizie adoptată de autorităţile descentralizate nu va fi anulată, a spus ea în acest discurs mult aşteptat.


Marea Britanie nu mai poate rămâne pe piaţa unică

Premierul britanic Theresa May a afirmat marţi, în discursul referitor la planurile pentru Brexit, că Marea Britanie nu mai poate rămâne pe piaţa unică, ci trebuie să încheie cel mai bun acord posibil, care să includă unele aspecte ale acesteia, transmite Reuters, potrivit news.ro.

”Ceea ce propun nu poate însemna statutul de membru al pieţei unice”, a afirmat May în discursul susţinut la Londra.

Ea a declarat că Regatul Unit ”nu se va agăţa de frânturi din aderare” şi nici nu doreşte o asociere sau să facă parţial parte din blocul european.

May a anunţat că Londra va forja un ”parteneriat nou şi egal” cu Europa.

Britanicii au decis în iunie, prin referendum, ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană.

În viziunea sa cu privire la Marea Britanie, May a subliniat că vrea ca ţara ei să iasă ”mai puternică, mai dreaptă, mai unită şi mai orientată către exterior decât înainte”.

Ea a anunţat, de asemenea, că Parlamentul britanic va putea să se exprime prin vot asupra acordului final cu privire la Brexit.

Etichete: brexit Theresa may
Ultimele Stiri
abonare newsletter