Actualitate

Se ÎNCHIDE Polivalenta. Vezi de ce!

Toate evenimentele ar urma să fie reprogramate, a anunţat primarul Emil Boc.

Sala Polivalentă ar urma să fie închisă în perioada următoare pentru lucrări de extindere, a anunţat primarul Emil Boc.

“S-a semnat deja autorizaţia de construcţie pentru extinderea Sălii Polivalente. Evenimentele vor fi reprogramate sau programate doar după ce extinderea va fi realizată, ţinând cont de faptul că în luna aprilie avem Campionatul European de Gimnastică masculin şi feminin la Cluj. De asemenea, în august avem Campionatul European de Bachet şi trebuie finalizată construcţia sălii la 9300 de locuri. Atât este configuraţia finală a Sălii Polivalente. Modernizările vor fi comparabile cu marile săli din Europa, extensii, ecrane, sistem digital de publicitate, ecrane care să permite vizionarea spectacolelor sau a competiţiilor sportive din sală în afara sălii, va fi o sală care să răspundă tuturor exigenţelor de competiţii de cel mai înalt nivel european”, a spus primarul Clujului la un post de radio local.


Sala Polivalentă va fi modernizată pentru a se ridica la standardele cerute de Federaţia Internaţională de Baschet, în condiţiile în care Cluj-Napoca va găzdui Campionatul European de Baschet 2017. În şedinţa de Consiliu Local din septembrie anul trecut a fost votat un proiect de hotărâre care vizează extinderea capacităţii Sălii Polivalente.

“La etajul trei se vor amplasa patru rânduri de scaune, din care două rânduri vor sta sub consolă, sub nivelul planşeului (cota +14,57 m), iar celelalte două rânduri vor fi amplasate peste planşeu. Pentru realizarea structurii este necesară demolarea consolei de beton existente la nivelul planşeului pe toată suprafaţa extinderii”, se arată în proiectul de hotărâre.


Contractul pentru extinderea capacității Sălii Polivalente a fost semnat tot cu societatea Con-A din Sibiu, cei care s-au ocupat și de contractul inițial pentru construcția sălii de sport.

Valoarea lucrării este de aproximativ 16 milioane lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul local. Durata lucrărilor va fi de opt luni.


Contractul a fost scos la licitație de către primărie în luna octombrie, pe o procedură simplificată de cerere de oferte. Acesta implică proiectare (estimată la peste 103.700 lei), lucrări extindere (estimate la peste 8,6 milioane lei) și dotări și utilaje (estimate la peste 7,2 milioane lei).

La licitație a depus ofertă CON-A Sibiu – Dico și Țigănaș.


Cea mai mare și mai modernă Sală Polivalentă din România, realizată de constructorul sibian CON-A, a fost inaugurată în octombrie 2014. În prezent, Sala Polivalentă are 7.300 de locuri, iar investiţia se ridică la suma de 70 de milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter