Actualitate

Boc scoate de la naftalină proiectul parkingului de pe Primăverii-Aleea Gârbău. Zeci de garaje din zonă vor fi demolate

Încă de acum doi ani Primăria Cluj-Napoca a început demersurile pentru construirea celui de al patrulea parking suprateran din cartierul Mănăştur.

Consilierii locali vor aproba în şedinţa de săptămâna indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiţii parking suprateran amplasat pe strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr.7.

CITEŞTE ŞI


Viitorul parking de pe strada Primăverii are proiectant din Iaşi

“Terenul pe care se propune construirea parkingului are suprafaţa de 2000 mp, într-un spaţiu sesistematizat, ocupat în prezent de două pachete de garaje (13+3) construite în sistem provizoriu şi demontabile, acces la două grupuri de garaje (19+5) construite în acelaşi sistem în continuarea celor menţionate. Toate garajele individuale, cele existente pe amplasament, inclusiv cele din arealul studiat se propun spre demolare”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.


Parkingul suprateran ar urma să aibă 6 etaje cu o capacitate de 400 de locuri. Valoarea totală a investiţiei este de 37.223.510 lei fără TVA (8,2 milioane de euro). Potrivit municipalităţii, finanţarea investiţiei se face din bugetul local. Durata de realizare a parkingului este de 18 luni.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit de către SC Bodo Invest SRL din Iaşi, care a câştigat cu o ofertă de 80.320 lei, aproape de patru ori mai mică decât suma estimată de Primăria Cluj-Napoca, mai exact 287.000 lei, fără TVA.


CITEŞTE ŞI

Lucrări în ritm de melc la parkingul de pe Negoiu


Porivit conducerii Primăriei, terenul din Mănăştur este singurul pe care municipalitatea îl are la dispoziţie acum în Mănăştur. Primarul a declarat de mai multe ori că au fost identificate şi alte locaţii, în tot oraşul, pentru parkinguri, dar terenurile sunt revendicate.

Două parkinguri există deja în Mănăştur

În cartierul Mănăştur, a fost construit în urmă cu câţiva ani un parking suprateran, tot pe strada Primăverii şi încă unul pe strada Mehedinţi. Acesta din urmă are capacitatea de 126 de locuri. În acelaşi cartier, anul trecut au început lucrările la un alt parking nou, pe strada Negoiu, dar la scurt timp au fost blocate din cauză că firma constructoare a intrat în faliment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter