Actualitate

Strategia culturală a Clujului merge mai departe

Chiar dacă a pierdut titlul de Capitală Europeană a Culturii, implementarea strategiei culturale a Clujului merge mai departe.

“Echipa de lucru pentru implementarea strategiei culturale a Clujului a început pregătirile care să permită atingerea obiectivului asumat de către municipalitate: implementarea strategiei culturale şi a programului cultural-artistic care se bazează pe această strategie în contextul candidaturii pentru anul 2021”, anunţă reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca într-un comunicat.

Municipalitatea susţine că Asociația Cluj-Napoca 2021 își va continua activitatea, dar, “avȃnd în vedere faptul că la baza candidaturii s-a aflat strategia de dezvoltare culturală a oraşului, este importantă recalibrarea proiectului ținând cont de noi termene, obiective și particularități”.


Cu ocazia primei Adunări Generale a Asociaţiei, Consiliul Director şi Echipa Executivă vor prezenta raportul de activitate aferent anului în curs, precum şi propunerile de modificare a statutului. De asemenea, Consiliul Director al Asociaţiei a decis validarea în continuare a directorului executiv Ștefan Teișanu, care a primit în acest sens un mandat pentru a prezenta un plan de acțiune privind implementarea programului cultural cu care orașul a candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Propunerea va fi bazată pe recomandările juriului, ale operatorilor culturali și ale comunității, pe recalibrarea bugetului și pe încadrarea proiectului într-un orizont de timp care nu se va suprapune cu anul deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii de către Timișoara.

Pe de altă parte, pentru a include întregul proces în ansamblul instituțional care să ajute la implementarea strategiei culturale a municipiului, Florin Moroșanu, președintele Asociației, a fost detașat temporar la conducerea Casei Municipale de Cultură, în vederea corelării activităţii acestei instituţii cu direcţia de dezvoltare culturală a oraşului.


„Implementarea întregului proiect se baza în proporție covârșitoare pe susținerea locală, atât a administrației, cât și a comunității și atunci am decis să ne asumăm acest proiect până la capăt și să implementăm strategia culturală a Clujului, unul dintre sectoarele strategice care a reunit acordul tuturor la momentul adoptării”, a declarat primarul municipiului Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter