Actualitate

Thomas Anders, solistul Modern Talking şi idolul generaţiei anilor ’80 se declară fan Justin Timberlake

Solistul Modern Talking, Thomas Anders, care susţine marţi seara un concert la Sala Polivalentă a vorbit la Cluj-Napoca despre începuturile formaţiei, despre cum a schimbat viaţa fanilor din Europa din Est pe timpul comunismului şi ce muzică ascultă acum în era digitală.

Solistul Modern Talking, Thomas Anders, spune că a fost impresionat de impactul muzicii trupei în Estul Europei înainte de 1989, spunând că, ulterior căderii comunismului, mulţi fani i-au transmis să le-a schimbat viaţa.

Thomas Anders a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că a avut noroc pentru această o şansă a istoriei care i-a fost oferită, respectiv aceea de a cânta pentru oameni.


"Pe atunci (înainte de 1989 – n.r.), nu ştiam ce impact are muzica noastră, eram faimoşi, vindeam multe discuri. Dar, în urmă cu 15 ani, când am început să concertăm în Estul Europei, când s-a deschis piaţa, au venit oameni să-mi spună «mi-aţi schimbat viaţa, cu muzica voastră am început o nouă viaţă». Nu am ştiut că i-am atins atât de tare pe spectatori, a fost puternică muzica noastră pentru ei. Chiar dacă acum îmbătrânesc, mă scufund în acel sentiment despre ce lucruri pozitive am putut face pentru oameni, despre ce a făcut muzica noastră pentru ei, a fost neaşteptat. Am avut noroc pentru această o şansă a istoriei, să pot cânta pentru oameni, şi am amintiri plăcute despre aceasta”, a spus Anders.

El a vorbit şi despre concertul din acestă seară.


“Am mai fost în România. Abia aştept show-ul din seara aceasta. Sunt fericit că mă aflu aici, vremea e frumoasă, sunt sigur că vom avea un concert reuşit în această seară. Ştiu despre Cluj că este cel al doilea cel mai mare oraş din România, am auzit că o comunitate mare de maghiari locuiesc aici, de asemenea, trăia şi o comunitate de nemţi în urmă cu ceva timp. Vă aşteaptă o mulţime de cântece. Nu pregătesc pentru fiecare oraş unde merg alt show, am aproape 70 de concerte pe an, ar fi imposibil să pregătesc câte un show diferit pentru fiecare oraş. Schimb concertele odată la 2-3 ani. Câteodată, adaug cântece noi sau las anumite piese pe dinafară. Concertul pe care îl voi susţine în această seară l-am pregătit în urmă cu un an. Îţi ia câteva săptămâni să mă pregătesc pentru un concert. Trebuie să fac o documentare cu fanii în legătură cu piesele, repetiţii, să căutăm video-urile care vor fi inserate etc. Înaintea fiecărui concert fac o documentare ce piesă a avut succes în ţara respectivă ca să ştiu ce să cânt, dar ştiu sigur că cele mai populare piese sunt «You’re My Heart, You’re My Soul», «Cheri, Cheri Lady», «Brother Louie»”, a spus Anders.

Solistul Modern Talking spune că nu a ascultat niciun artist din România, în schimb i-a plăcut o piesă a lui Justin Timberlake.


“Nu cunosc niciun artist din România. Când ascult muzică acasă, ascult muzică lounge. Dar am auzit o piesă şi chiar i-am spus soţiei mele «ascultă această piesă pentru că va fi un hit: Justin Timberlake – Can’t stop the feeling». Auzi cântecul şi ştii din secunda următoare că va fi ceva mare, este perfect, este fără greşeală”, a mai spus artistul.

Thomas Anders şi Modern Talking Band vor susţine, marţi seară, de la ora 20.00, un concert în Sala Polivalentă Cluj-Napoca.


„Eram în studio în urmă cu 33 de ani în urmă înregistram piesa “You’re my heart, Your’re my soul” şi casa de discuri mi-a spus că le-ar plăcea să mă vadă alături de o altă persoană pentru un duet. Ne-a trebuit un nume şi ne uitam peste topurile muzica şi secretara casei de discuri a văzut nume de trupe, Talk, Talk, Modern Romance şi a venit cu ideea de Modern Talk pentru numele trupei. Apoi, şeful casei de discuri a spus că ar trebui ca trupa să se numească Modern Talking. Secretare casei de discuri este responsabilă de Modern Talking”, a rememorat Anders.

Formaţia Modern Talking, formată din Thomas Anders şi Dieter Bohlen, a fost înfiinţată în anul 1983 în Germania, iar în 1987 cei doi s-au despărţit, dar s-au reunit în 1998 şi au cântat împreună până în 2003.


De altfel și la Cluj spectatorii vor putea savura toate hiturile formației: “You’re My Heart, You’re My Soul”, „Cheri, Cheri Lady”, „Brother Louie”, „No Face, No Name, No Number”, „You Can Win If You Want”, „Atlantis Is Calling (S.O.S. for Love)”, „Geronimo’s Cadillac”, „Sexy, Sexy Lover”, „Only Love can Break Your Heart”, „The Last Exit to Brooklyn vagy” sau „Jet Airliner”.

Un autograf gigant pentru toţi clujenii

Pentru că nu va oferi autografe la finalul concertului, Thomas Anders a scris un mesaj pentru toţi clujenii, alături de semnătura sa: „For all my fans in Cluj, all the love” (“Cu toată dragostea pentru toţi fanii mei din Cluj”).

Ultimele Stiri
abonare newsletter