Actualitate

Patronul Grand Hotel Napoca, condus pe ultimul drum

Sute de oameni şi-au luat rămas bun de la patronul Grand Hotel Napoca. Politicieni, oameni de afaceri importanţi din Cluj, reprezentanţi ai autorităţilor locale sau cunoscuţi, toţi au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Ioan Ghiran.

La înmormântarea lui Ioan Ghiran au venit să-i spună un ultim salut fostul primar al Clujului şi parlamentar, Gheorghe Funar, fostul preşedinte de Consiliu Judeţean, Marius Nicoară, angajaţi din Primăria Cluj-Napoca, dar şi foatre multe rude şi cunoscuţi.

Slujba de înmormântare de la cimitirul central a fost oficiată de cinci preoţi, unul dintre ei fiind din localitatea din care se trage Ghiran.


Preotul le-a spus celor prezenţi despre actele de caritate pe care le făcea Ioan Ghiran şi despre rugămintea pe care o avea mereu: „«Vă rog să nu spuneţi la nimeni de la cine aveţi aceste bunuri părinte. Să fie înţelegerea noastră». Asta îmi spunea de fiecare dată când făcea acte de caritate. Ioan Ghiran a făcut numeroase acte de caritate despre care nu a vrut să se ştie. Când venea la biserică îi plăcea să stea singur în faţa altarului şi să se roage”, a menţionat preotul.

Patronul Grand Hotel Napoca, Ioan Ghiran, a murit marţi după o lungă suferință.


Ghiran avea de mai mulți ani probleme cu inima. În 2015 el a fost internat de urgență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a stat o perioadă în comă.

“Petru Ioan Ghiran, un om plin de bunătate, iubitor de viaţă, care a trăit frumos şi simplu, a lăsat în urma sa o familie îndurerată ce îl va pomeni mereu cu iubire şi cu infinită recunoştinţă”, a transmis familia.


Ioan Ghiran a fost printre cei mai bogaţi patroni de hoteluri din Cluj. A cumpărat Grand Hotel Napoca în 1997, afacere pe care a condus-o alături de soţia Ana Maria şi de fiica Roxana. În 2008, în timp ce industria hotelieră alături de celălalte ramuri ale economiei începuseră să alunece pe panta crizei financiare, Grand Hotel Napoca a îndrăznit să facă un pas contra furtunii: conversia la 4 stele. Hotelul, cu o suprafaţă totală de 14.000 metri pătraţi şi cu aproximativ 100 de angajaţi, are 160 de camere cu 320 de locuri. Roxana Ghiran, fiica regretatului om de afaceri, este şi vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter