Actualitate

Walking Month 2016: Clujenii umblă pe jos pentru a ajuta copiii care nu pot să pășească

Sute de clujeni sunt așteptați, și anul acesta, să se înscrie în campania Walking Month 2016, care va ajuta la recuperarea copiilor cu handicap locomotor – pur și simplu mergând pe jos.

100% din fondurile adunate vor fi donate Grădiniței Speciale Malteze din Cluj‑Napoca și vor acoperi costurile terapiei de care copiii cu probleme neuromotorii au nevoie pentru a umbla

 „Pășim pentru ca ei să poată păși” este sloganul celei de-a doua ediții a concursului caritabil Walking Month, care se va derula în Cluj‑Napoca în perioada 12 septembrie – 9 octombrie.


Conceptul concursului este unul simplu: echipe de patru persoane concurează, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităților cotidiene, pentru a câștiga premiile oferite de organizatori și parteneri. Taxele de înscriere în concurs sunt donate, în proporție de 100%, către Grădinița Specială Malteză din Cluj‑Napoca, care va folosi fondurile pentru a asigura terapia de care au nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii pentru a umbla și a avea o viață independentă.

Beneficiile campaniei se reflectă atât asupra sănătății participanților, încurajați să renunțe cel puțin temporar la mașinile personale sau alte mijloace de transport „motorizate” și să adopte un stil de viață mai sănătos, cât și asupra mediului, prin reducerea aglomerației și a poluării din oraș într-una din perioadele cu vârfuri de trafic: începerea anului școlar și a celui universitar.


Înscrierile se pot face pe site-ul www.walkingmonth.ro. După înscriere, fiecare participant va primi o brățară inteligentă cu pedometru care va măsura toți pașii făcuți. Echipele care vor aduna cel mai mare număr de pași în perioada competiției vor câștiga premii precum abonamente la Electric Castle 2017, vouchere pentru echipament sportiv, abonamente la centrul spa „Salute per Aqua” și multe altele.

Sumele strânse prin plata taxelor de înscriere sunt virate direct în conturile Serviciul de Ajutor Maltez în România, care le va folosi pentru a acoperi parte din cheltuielile Grădiniței Speciale Malteze. Grădiniţa are în grijă 22 de copii cu dizabilități neuromotorii, 10 dintre ei provenind din centrele rezidențiale de servicii sociale. „Ne-am propus să reușim să adunăm anul acesta o sumă care să acopere costurile cu tot ce înseamnă terapia a 10 copii cu handicap neuromotor pentru un an școlar. Costuri care sunt foarte mari, pentru un singur copil se cheltuie minim 700 de lei pe lună, sume de care copiii Grădiniței Malteze au mare nevoie”, spune Andreea Misaraş, coordonatoarea campaniei din partea Betfair Development Romania, inițiatorul și organizatorul proiectului „Walking Month”.


Walking Month a avut prima ediție deschisă pentru comunitate anul trecut. În 2015, aproape 600 de clujeni s-au înscris în competiție și au făcut împreună aproape 173 de milioane de pași. Distanța parcursă de aceștia ar fi acoperit de 3 ori circumferința Pământului, dar a făcut ceva mult mai important: a adunat 42.000 de lei care au fost donați pentru dotarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență pentru copii din Cluj-Napoca.

abonare newsletter