Actualitate

Primăria confirmă că la blocul familiei lui Tişe se construieşte ilegal încă un etaj. Jurnaliştii Ziar de Cluj susţin că se simt ameninţati de declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au confirmat că la blocul-turn de pe strada Ploieşti se construieşte ilegal un al 13-lea etaj.

Prin autorizațiile de construire nr. 1384, din 4.12.2014, beneficiar Tișe Camelia Veronica și soțul Tișe Alin Păunel, imobil cu funcțiuni mixte, Ploiești nr. 9, S (subsol)+P (parter) +12E (etaje) și nr. 1436, din 15.12.2014, beneficiar SC Italia Tiles SRL, construire imobil cu funcțiuni mixte, amenajări exterioare, Ploiești nr. 11, S (subsol) +P (parter) +12E (etaje), Primăria Cluj-Napoca a autorizat un bloc-turn de 12 etaje, construit de un consorțiu de investitori printre care îl găsim și pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe al cărui teren se face investiția.

„La adresa din str. Ploieşti nr. 11, proprietarul actual SC Vent Car Trans SRL nu a respectat prevederile autorizaţiei de construire astfel s-a construit deasupra etajului cu nr. 12, un nivel suplimentar care nu era prevăzut în autorizaţia de construire; beneficiarul autorizaţiei fiind SC Italia Tiles SRL. Astfel pentru imobilul situat pe str. Ploieşti de la nr. 11, s-a întocmit un proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor iar ca măsură complementară s-a dispus oprirea imediată a lucrărilor şi intrarea în legalitate”, se arată într-un răspuns al Primăriei adresat Ziar de Cluj.


Jurnaliştii Ziar de Cluj spun că investitorul construiește în prezent al 14-lea etaj, la fel de ilegal.

Preşedintele CJ Cluj Alin Tişe spune că nu este proprietar al terenului şi al proiectului Ploieşti nr.11 şi nici nu a fost niciodată.


“Nu sunt proprietar al terenului şi al proiectului Ploieşti, nr. 9. Am fost proprietar al terenului şi al proiectului de la nr. 9 înainte de a fi preluat proiectul de mai multe societăți private. Societățile implicate în acest proiect Ploieşti, nr. 9 sunt convins că respectă în totalitate legislația în vigoare. Cele două proiecte sunt vecine, cu proprietari diferiți şi autorizații diferite”, spunea în urmă cu câteva zile Tişe.

În schimb, astăzi, în urma publicării răspunsului Primăriei de către jurnaliştii Ziar de Cluj, Alin Tişe a reacţionat dur pe Facebook trecând la ameninţări: “Pentru opinia publică. Șantajiștii ordinari de la blogul şantaj de Cluj au depășit orice limita a decentei şi bunului simţ. Nu s-au mulțumit să mă atace pe mine, fapt care mă lasă rece. Oricum tot orașul îi cunoaște. Mi-au jignit incalificabil soţia şi fratele. Şantajişti nenorociți care mai dăunăzi cereau bani prin județele vecine cu scop de şantaj (există dovezi în dosare) sau băteau femei şi copii prin centrul Clujului. Toate aspectele penale le voi sesiza organelor abilitate. Atacarea familiei mele va primi pe măsură răspuns: au şi ei familie şi frați. Unii au copii. Să vedem atunci cum se vor simți aceşti nenorociți şantajişti frustraţi. Rămâneți aproape!”, a scris Tişe.


Patronul Ziar de Cluj, Liviu Alexa, a spus că se simte ameninţat de aceste afirmaţii.

“Dacă domnul Tişe se referă la copilul meu nou născut Ştefan şi mă ameninţă într-o declaraţie publică aştept să văd dacă organele competente se vor sesiza şi nu vis a vis de această declaraţie. Mă simt ameninţat? Da, mă simt ameninţat, când un preşedinte de Consiliu Judeţean cu atâta forţă politică şi instituţională face asemenea afirmaţii. L-am ameninţat? Eu nu l-am ameninţat cu nimic şi nici ziarul meu. Noi am scris, dacă e vorba despre familia dumnealui, despre fratele dumnealui şi soţie care deţin o societate şi care a încălcat legea. Au încălcat o autorizaţie de construcţie făcând un al 13-lea etaj. Cred că am legitimitatea publică ca patron de ziar şi ziarul are legitimitate editorială să facă aceste investigaţii. Până una alta, eu tot ce vreau să-l întreb pe domnul Tişe este dacă dumnealui este de acord că soţia dumnealui a încălcat autorizaţia de construcţie. Să spună părerea lui. De asemenea, mă interesează foarte tare faptul că domnul Alin Tişe face acest joc public de declaraţii în ceea ce-l priveşte ca şi preşedinte de CJ dar, în plan particular, ca soţ al unei doamne care face aceste ilegalităţi. Vreau să ştiu unde-i jocul acesta, ce se întâmplă? Cum putem face noi ca ziarişti diferenţa? Eu cred că nu se poate face. Când eşti persoană publică îţi asumi aceste lucruri. Tot ce au scris colegii mei de la Ziar de Cluj este validat de o inspecţie de la Primărie care constată că dumnealor au construit cel de-al 13-lea etaj. Pentru asta suntem noi şantajişti? Pentru asta suntem noi ziarişti rău voitori?”, a declarat Liviu Alexa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter