Actualitate

Organizatorii Electric Castle explică ce s-a întâmplat cu parkingul festivalului

Organizatorii festivalului Electric Castle explică pentru Monitorul de Cluj ce s-a întâmplat sâmbătă noaptea spre duminică în parcarea festivalului, unde mai mulți șoferi au avut dificultăți în a-și scoate mașinile din noroiul format.

“Ploile abundente de sâmbătă seara, care au continuat toată noaptea astfel încât s-a ajuns la o medie de 80/l pentru o singură zi, față de media de 50l/pe o lună, au făcut ca în una dintre parcările festivalului să apară mari dificultăți în evacuarea mașinilor celor veniți în festival. Singurele intervenții posibile în condițiile apărute au fost de tractare a celor rămași blocați, lucru care s-a și întâmplat începând cu ora 3 dimineață și continuând până duminică la prânz. Cu ajutorul echipelor festivalului s-au tractat aproape 400 de mașini, duminică dimineața mai erau în parcare doar mașinile proprietarilor care nu-și doreau să plece din festival. Orice altă intervenție (pietriș, nivelare) erau imposibile, au fost făcute ulterior, după ce ploaia s-a oprit și terenul a început să se usuce.

Din păcate, după 4 ediții, Electric Castle își bazează în continuare toate amenajările pe investiții proprii, fără vreun suport din partea autorităților care cunosc problemele legate de infrastructură și cu care discutăm constant despre acestea. În aceste condiții, în cazul parcărilor, nu putem decât să adaptăm terenuri agricole la necesarul nostru, terenuri pe care intervențiile sunt limitate”, a declarat Renate Roca-Rozenberg, PR Electric Castle, pentru Monitorul de Cluj

abonare newsletter