Actualitate

Benzile dedicate pentru autobuze dau startul la aglomeraţie în centru ?

Luni, timp de mai multe ore, circulaţia în centrul oraşului a fost dată peste cap din cauza lucrărilor pentru amenajarea unei benzi dedicate doar pentru mijloacele de transport în comun.

Asa arata luni dimineata Piata Cipariu. Sursa foto: ziardecluj.ro Asa arata luni dimineata Piata Cipariu. Sursa foto: ziardecluj.ro

Primarul Emil Boc a decis amenajarea unei benzi dedicate autobuzelor şi troleibuzelor din Piaţa Cipariu până în zona Catedralei Ortodoxe din Piaţa Avram Iancu. Toate au fost bune şi frumoase până în momentul în care muncitorii au început trasarea marcajelor şi montarea stâlpişorilor care delimitează benzile de circulaţie. Luni dimineaţa, în jurul orei 10.00 dezastrul din trafic era la cote maxime. Maşini de poliţie, autobuze şi troleibuze în coloană, şoferi nervoşi şi câţiva muncitori care îşi vedeau de treabă şi puneau în practică ideea primarului. Aglomeraţia şi blocajul din centrul oraşului a durat ore întregi, până către prânz. Intersecţia din Piaţa Cipariu a fost blocată de mai multe ori de şoferii care veneau din Gheorgheni. Claxoanele şi nervii au fost la ordinea zilei, luni de dimineaţă până după prânz.

Boc a anunţat luni dimineaţă la un post de radio local începerea acestor lucrări. ““Luni sau marţi, în funcţie de cum va permite vremea, va fi amenajată o bandă dedicată doar pentru mijloacele de transport în comun din Piaţa Cipariu, până în zona Catedralei Mitropolitane Ortodoxe şi a Regionalei CFR. Deja oamenii municipalităţii lucrează la amenajarea acestei benzi. Banda specială pentru autobuze şi troleibuze va fi delimitată prin stâlpişori, iar semaforizarea va fi modificată pentru a oferi mijloacelor de transport public linia lor directă”, a declarat primarul.


Aceasta nu va fi singura zonă cu benzi dedicate pentru mijloacele de transport. Se vor amenaja şi pe bulevardul 21 Decembrie, de la Prefectură până la Sora, apoi pe Memorandumului şi Moţilor.

Aglomeraţia de luni dimineaţă din centru este foarte probabil să se repete odată cu intrarea în funcţiune a benzilor dedicate pentru autobuze şi troleibuze. Crearea benzii respective duce implicit la îngustarea benzilor pentru autoturisme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter