Actualitate

Teatrul Maghiar din Cluj a ajuns la final de stagiune

Teatrul Maghiar a încheiat stagiunea 2015/2016 cu o repetiție cu public a viitoarei premiere care va avea loc în luna octombrie, în Sala Mare în format studio. Este vorba de spectacolul “Azilul de noapte” de Maxim Gorki pus în scenă de regizorul rus Yuri Kordonsky.

Teatrul Maghiar de Stat încheie o stagiune (2015/2016) în care au avut loc în șase premiere: “Iulius Caesar” de William Shakespeare, Vrăjitorul neîndemânatic” de Pál Békés și spectacolul nonverbal “Pour Toujours”, regia Dominique Serrand – în Sala Mare, iar “America” după Franz Kafka, “Pelicanul” de Strindberg și “Cartea bătrânilor” după Szilágyi Domokos – în format studio.

De asemenea, în această stagiune au fost reluate câteva dintre spectacolele de succes: “Caravaggio Terminal”, regia Robert Woodruff; “Domnișoara Julie” de August Strinberg, “Hedda Gabler” de Henrik Ibsen, “Strigăte și șoapte” de Ingmar Bergman și “Aniversarea” de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov și Bo Hr. Hansen.


“În cele două săli ale teatrului au avut loc un număr de 173 reprezentații, la care au participat în total un număr de 24.585 spectatori. Cu prilejul turneelor și participărilor la diverse festivaluri, spectacolele teatrului au fost urmărite de 1.800 de persoane, numărul total al spectatorilor din stagiunea 2015/2016 ajungând astfel la 26.385. Ca în fiecare an, trupa Teatrului Maghiar de Stat a participat la numeroase festivaluri și turnee precum: Festivalul Național de Teatru; Fest(in) pe Bulevard; Festivalul Desiré Central Station de la Subotica, Serbia; Casa Jurányi și Teatrul Vígszínház din Budapesta; Zilele Sfântu Gheorghe și Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Stagiunea 2016/2017 se va deschide cu deja tradiționala participare  a Teatrului la Zilele Culturii Maghiare, care vor avea loc în perioada 16-21 august.


Prima premieră a celei de-a 224 stagiuni va fi cea cu piesa “Galoși” de György Dragomán, în regia János Szász. Tot în această stagiune va avea loc și cea de a V-a ediție a Festivalului de Teatru Internațional Interferențe, tema acestui an fiind Odiseea Străinului.

Bilete la spectacolele programate în luna august pot fi cumpărate online.

abonare newsletter