Actualitate

Tânăr căutat într-o galerie a Salinei Turda

Un tânăr de 36 de ani care a dispărut de patru zile este căutat de poliţişti şi de salvamontişti în Salina Turda, într-o zonă care nu este destinată turismului, existând suspiciuni că acesta s-ar fi putut sinucide aruncându-se printr-o gură de aerisire a unei galerii.

Surse judiciare au declarat, marţi, că, în urmă cu două zile, în zona Salinei Turda a fost descoperit un autoturism pornit şi părăsit, care e al tatălui celui dispărut de acasă pe 1 iulie.

Aceleaşi surse spun că salvamontiştii au coborât deja 30 de metri în galeria respectivă, dar că vor continua cercetările şi vor coborî 100 de metri, după ce se vor echipa cu echipament corespunzător, inclusiv cu aparate speciale pentru respirat, deoarece în puţul respectiv există gaze.


“În data de 3 iulie, angajaţii serviciului de paza al Salinei Turda au identificat un autovehicul abandonat în apropierea obiectivului turistic. A fost sesizat serviciul de urgenţă 112, iar reprezentanţii  IPJ s-au deplasat la faţa locului. După identificarea autovehiculului, s-a constatat că acesta este deţinut de un bărbat în vârstă de 70 de ani al cărui fiu în vârstă de 36 de ani  a plecat voluntar de acasă pe data de 1 iulie. În acest moment,  reprezentanţii IPJ fac cercetări în întreaga zonă exterioară a Salinei Turda pe o suprafaţă extinsă, examinând inclusiv ipoteza unui suicid. Menţionăm, în mod expres, că nu există posibilitatea ca persoana dispărută să fi avut acces în zona circuitului vizitabil al Salinei Turda sau în minele deschise publicului”, au precizat reprezentanţii Salinei Turda.

abonare newsletter