Actualitate

Ce au lăsat în urmă ploile abundente: podeţe luate de ape, subsoluri inundate, arbori doborâţi, panouri publicitare căzute la pământ

Opt autospeciale cu peste 30 pompieri, din trei subunități ale ISU Cluj, intervin duminică în diverse locații din județul Cluj pentru scoaterea apei din subsoluri inundate, degajarea căilor rutiere de copaci doborăți de vânt sau alte tipuri de materiale căzute.

“Situații mai deosebite s-au înregistrat în localitatea Valea Drăganului unde au fost afectate căteva zeci de gospodării, dispuse pe o suprafață de circa 30 de ha, urmare a unei viituri mari de apă acumulate pe un versant din apropiere. În acestea gospodării au fost afectate subsoluri, fântâni cu apă potabilă sau diverse culturi din gospodării și în localitatea Băișoara unde un podeț a fost luat de ape”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Cluj.

În municipiul Cluj-Napoca pompierii au fost solicitați în zece locații pentru a socoate apa din diverse imobile inundate (străzile Iuliu Coroian, Dunării, Mureșului, Câmpeni, I.L.Caragiale, Feroviarilor), a înlătura arbori coborâți de vânt (străzile Vidraru, Retezat, Fabricii, Scorțarilor, Mehedinți) și pentru a înlătura un panou publicitar căzut (B-dul 21 decembrie 1989).


Intervenția pompierilor a fost solicitată și pentru trei imobile inundate din localitatea Călata, comuna Călățele, unde este necesară scoaterea apei din subsol. Intervențiile au fost efectuate de către SVSU Călățele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter