Actualitate

Vine vara, vin și țânțarii. Clujenii sunt disperați

Tot mai mulți clujeni se plâng de numărul mare de țânțari din oraș.

Locuitorii zonei Între Lacuri sau cei de pe strada Edgar Quinet sunt disperați de numărul mare de țânțari apăruți în urma căldurii care a lovit Clujul de câteva zile.

„Vă rugăm să dispuneți cât mai repede o gazare a țânțarilor din Cluj-Napoca! Copiii noștri sunt afectați foarte tare”, a spus Petronel Malutan în data de 23 iunie pe un site de reclamații și sesizări la adresa Primăriei Cluj-Napoca.


„Vă rog dați cu soluție pentru țântari în zona Între Lacuri. Suntem asaltați de țânțari. Vă mulțumesc. Aștept un răspuns pozitiv”, a spus Victor Pop în data de 24 iunie.

„Vă rugăm să îi trimiteți pe cei de la Coral Impex cu dezinsecția și pe strada Edgar Quinet, acum stradă din domeniul public a municipiului Cluj-Napoca. Vă mulțumim”, a spus Dan în data de 24 iunie.


Primăria Cluj-Napoca spune că efectuează acțiunea de dezinsecție chiar în aceste momente. 

„Vă informăm că Primăria efectuează lunar acțiunea de dezinsecție pe domeniul public, iar programul este publicat pe site-ul instituției. Acțiunea de dezinsecție pentru luna iunie se desfasoară chiar în aceste zile”, au declarat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 


Prin înțepătură, țânțarii pot transmite o serie de boli serioase, precum virusul West Nile, malaria, febra galbenă, febra dengue.  
Semnele și simptomele infecțiilor includ:
- febra;
- dureri de cap severe;
- modificari neurologice;
- nevralgii;
- stări de greață și vomă;
- inflamarea glandelor;
- urticarie;
- letargie, confuzie;
- sensibilitate la lumină.

abonare newsletter