Actualitate

O parte din spaţiul verde de la Colina va fi transformat în parcare pentru poliţişti

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a solicitat Primăriei modificarea Planului Urbanistic General (PUG) în sensul încadrării întregii parcele unde funcţionează Secţia 4 Poliţie în zonă de clădiri. În prezent, o parte din zonă este încadrată în spaţiu verde.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a formulat o plângere prealabilă prin care solicită Primăriei încadrarea întregii parcele deţinute în zona Colina, unde funcţionează Secţia 4 Poliţie, din spaţiu verde în zonă de clădiri.

În respectiva plângere se precizează faptul că IPJ Cluj are intenţia de a demara "procedurile legale" în vederea efectuării unor lucrări de investiţii în imobilul în care funcţionează Secţia 4 Poliţie şi Complexul Colina.


“Imobilul este în proprietatea statului român şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne. Suprafaţa terenului este de 9772 mp. Investiţia are ca scop amenajarea unei parcări acoperite şi împrejmuite în vederea depozitării şi păstrării autovehiculelor – bunuri care constituie mijloace materiale de probă, ridicate cu ocazia constatării sau cercetării unor infracţiuni, implementarea unor măsuri în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru executarea activităţilor specifice de primire, păstrare, predare şi evidenţă a bunurilor care se depun la camera de corpuri delicate în care se păstrează autovehiculele ridicate. În acest sens, s-a emis de către Primăria Cluj-Napoca un certificat de urbanism doar pentru lucrări de împrejmuire nu şi pentru amenajarea unei parcări acoperite întrucât propunerea de amenajare parcări este făcută într-o zonă verde”, se arată în plângerea semnată de chestorul IPJ Cluj Tudor Grindean.

IPJ Cluj mai arată faptul că a preluat imobilul în cauză de la Societatea Comercială Transilvania SA Cluj-Napoca, pe acest teren, în partea de nord-est existând o platformă betonată utilizată ca şi parcare.


“Terenul pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj are intenţia de a construi o parcare acoperită, teren pe care şi în prezent există o parcare betonată, este încadrat în zonă verde, drept pentru care s-a emis un certificat de urbanism doar pentru lucrări de împrejmuire. În acest sens, IPJ solicită modificarea PUG-ului aprobat şi încadrarea terenului în unitatea teritorială de referinţă care să permită eliberarea certificatului de urbanism pentru lucrările de investiţii solicitate: lucrări de refacere parţială a platformei betonate existente, împrejmuire pe întreg perimetrul parcării, poartă metalică acces auto şi poartă pietonală, amenajare parcări acoperite şi parcare descoperită pentru alte autovehicule de gabarit mai mare”, se mai menţionează în documentul citat.

Consilierii locali vor lua o decizie săptămâna viitoare în şedinţă.


Direcţia de Urbanism spune că cea mai mare mare a parcelei aflată în administrarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj este încadrată în noul Plan Urbanistic General (PUG) în UTR S_Is (subzonă de instituţii şi servicii publice şi de interes public constituite în clădiri), dar că există o zonă încadrată în zona verde (Va - spaţii verzi, scuaruri, grădini, parcuri cu acces public nelimitat).

„Parcela secţiei este împrejmuită şi nu poate fi utilizată ca spaţiu verde cu acces public nelimitat. Propunem Consiliului Local admiterea plângerii prealabile în sensul încadrării parcelei pe care funcţionează Secţia 4 Poliţie în zonă de clădiri”, spune arhitectul Ligia Subţirică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter