Actualitate

Noul primar Emil Boc și vechile promisiuni

Pe principiul “la vremuri noi tot noi”, Emil Boc promite la început de mandat aceleași lucruri nerealizate în vechile mandate.

Noul primar Emil Boc și vechile promisiuni Noul primar Emil Boc și vechile promisiuni

Câștigătorul alegerilor locale în Cluj-Napoca, Emil Boc nu a ieșit duminică seara, după aflarea rezultatelor, cu nicio declarație. A postat pe pagina sa de Facebook o singură proproziție: “Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată!”. În schimb, luni dimineața a fost prezent la un post de radio local unde a spus ce vrea să facă în noul mandat. Ce a declarat nu mai trebuie să fie o surpriză pentru nimeni, sunt aceleași promisiuni pe care le face clujenilor de ani de zile. “Le mulțumesc clujenilor pentru onoarea pe care mi-au acordat-o și sper să mă ridic la înălțimea pretențiilor lor. Acum principalele priorități sunt traficul, și știm ce avem de făcut, parkinguri, transport public, dar și păstrarea Clujului la un nivel înalt”, a afirmat Boc.

Clujul, sufocat de trafic

Problema traficului este o problemă în Cluj-Napoca de ani de zile. În niciun mandat, Emil Boc nu a reușit să aducă o soluție la aglomerația din oraș. La sfârșitul lui 2014, primarul anunța construirea centurii de sud a Clujului care va porni din Mănăştur şi va trece pe lângă cartierele Zorilor şi Gheorgheni. Traseul centurii de sud a Clujului ar porni de la nodul N – Mănăştur, traversează Calea Turzii, trece prin Borhanci, merge până la Selgros şi se încheie în giraţia de la Vâlcele – Apahida. Peste acest proiect s-a așternut praful, a rămas în sertar.


În Cluj-Napoca a fost realizat un studiu de trafic anul trecut, dar datele nu se cunosc nici până la ora actuală, reprezentanții Primăriei motivând că studiul nu este realizat de ei atunci când sunt întrebați despre acesta.

Până la decongestionarea traficului, orașul rămâne sufocat mai ales în orele de vârf și după o ploaie serioasă.


Niciun parking nou în patru ani

Boc vine și cu promisiunea construirii de parkinguri, care la fel este aceeași de ani de zile. Dacă în ultimii patru ani nu a reușit să ridice niciun parking nou, clujenilor nu le rămâne de făcut decât să creadă că vor avea parcări noi în următorii patru ani.

În momentul de față, parkingul în construcție de pe Negoiu este în blocaj din cauza constructorului, Construdava – Icco Energ, care este în faliment. Mai bine de doi ani Primăria a crezut promisiunile constructorului că va termina parkingul și abia înainte de alegeri, Boc a anunțatcă va rezilia contractul și va organiza o nouă licitație. Parkingul este doar în stadiul de 40%, lucrările începând în anul 2013.


Parkingul Hasdeu se construiește pe hârtie dinaintea mandatului anterior al lui Boc. Înainte de alegerile din 2012 s-a semnat un protocol între Primărie și Universitatea Babeș-Bolyai, dar lucrurile nu au mers mai departe. La finalul mandatului, în mai 2016, Primăria a semnat un alt acord cu UBB, parkingul fiind la stadiul zero de patru ani încoace.

Ultimele Stiri
abonare newsletter